DAMIR SENCAR Afp
KOMENTAR DAVORINA OLIVARIJA

Jedno od najvećih nogometnih čuda! Dinamov Bog zasjenio je Kanea i Balea, a Krki očitao lekciju Mourinhu

Sjajna generacija ispisala je povijest! Ove noći Zagreb je u deliriju zbog svog Dinama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. ožujak 2021. 11:07

Čudo, čudo, čudo!!! Dogodilo se jedno od najvećih čuda u europskom nogometu, Dinamo je u četvrtfinalu Europske lige! Modri su ovog četvrtka došli do jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. Dečki Damira Krznara izbacili su Tottenham i Josea Mourinha.

Sjetili smo se velikog reportera Mladena Delića i one njegove nezaboravne rečenice: “Ljudi, je li ovo moguće!?”. Je, moguće je, kad je u pitanju ova generacija sve je moguće. Plavi su odigrali vjerojatno najbolju utakmicu otkako je hrvatske države, bolju i od one kad su nadigrali Atalantu. Ova generacija definitivno je ušla u povijest.

Kako li su samo igrali plavi dečki, hrabro, motivirano do bola, bili su pravi heroji. Svi, apsolutno svi zaslužuju naklon do poda, ali jedan igrač odigrao je utakmicu života. Mislav Oršić ušao je u anale hat-trickom, ušao je među najveće Dinamove velikane. Orša je zasjenio sve, i Kanea i Balea i sve ostale velike Tottenhamove zvijezde, bio je nogometni Bog, majstor, velemajstor...

Postao je i najbolji strijelac u povijesti Dinama kad su europska natjecanja u pitanju. Sa 17 postignutih pogodaka preskočio je Slavena Zambatu i Igora Cvitanovića, koji su postigli dva pogotka manje. Zaslužio je “desetku”!

image
DAMIR SENCAR Afp

Tko je zaista mogao očekivati ovakvu senzaciju? Tko je u ovakav Dinamov spektakl mogao vjerovati? Niti najveći optimisti nisu mogli vjerovati da će se tako nešto dogoditi. Ali, nogomet je opet ponudio senzaciju, no do takvih senzacija mogu samo momčadi koje vjeruju u sebe, koje su maksimalno spremne za pothvat. Dinamo je to bio. Stalno smo pisali da je Dinamo ozbiljna europska momčad, ne samo da je ozbiljna, ovo je momčad koja se s pravom može upustiti u borbu za osvajanje Europske lige. Da, ako će igrati kao ovoga četvrtka, nema momčadi koju ne može dobiti.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Sada smo dobili i odgovor može li Damir Krznar ostati trener Modrih. Pa, ne da može, nego - mora! Kako li je samo dojučerašnji Mamićev pomoćnik vodio utakmicu, kako je pravovremeno radio izmjene, kako je vukao prave poteze u pravom trenutku. Da ne kažemo kako je majstorski pripremio ogled i strpao velikog Josea Mourinha u džep, očitao mu trenersku lekciju. Special One je stalno kraj klupe skakao poput električnog zeca, dok je Krki mirno i staloženo vodio svoje dečke. Dinamo je osim europske slave dobio i trenera za duže razdoblje.

image
DAMIR SENCAR Afp

Nakon utakmice slušali smo kako automobili koji prolaze Maksimirskom ulicom trube u slavu Dinama, pred stadion pohrlili su i navijači, Zagreb je ludovao za svojim klubom. I to u trenucima kad je izgledalo da je Dinamo pod šokom nakon odlaska bivšeg trenera, kad je možda netko pomislio da slijedi pad.

Ma kakvi, kakav pad, ova momčad je spremna za novi, još veći uzlet. Ova večer nikada neće biti zaboravljena, bila je to nogometna priča za antologiju!

I da, neka sad u ždrijebu dođe tko god hoće, svakoga mora biti strah ovakvog Dinama, ove sjajne momčadi.

Linker
25. travanj 2024 02:07