FILIPPO MONTEFORTE Afp
RIJEČ TRENERA

Jose Mourinho nakon poraza na Olimpicu: ‘Betis je imao sreće...drugo mjesto je ono za što se sada borimo‘

Još se nismo kvalificirali za sljedeću rundu, još moramo malo pričekati - govorio je trener gostiju Pellegrini
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2022. 06:32

U derbiju kola skupine C Europske lige, Real Betis je na Olimpicu iznenadio Romu pobjedivši sa 2-1. Paulo Dybala je u 34. minuti iz jedanaesterca doveo domaćine u vodstvo, izjednačio je Guido Rodriguez (40), a pobjedu gostima donio je Luiz Henrique u 88. minuti.

- U prvom smo dijelu bili bolja momčad od Rome dok je u drugom dijelu igra bila puno ravnopravnija. Ipak, niti u jednom trenutku nismo izgubili kontrolu utakmice iako smo znali da igramo protiv jako dobrog protivnika koji se u jednom trenutku i vratio u utakmicu. Zadovoljni smo karakterom koji je ekipa pokazala pred 60.000 gledatelja. Proučavali smo njihove obrambene igrače i znali smo da će udarac s distance biti učinkovit, kao i napad po bokovima. Još se nismo kvalificirali za sljedeću rundu, još moramo malo pričekati - govorio je nakon susreta trener gostiju Maunuel Pellegrini.

S druge strane Jose Mourinho je svjestan da će se Roma vrlo vjerojatno boriti za drugo mjesto u skupini.

- Betis je bio bolji, ali mi smo stvorili više prililka na utakmici. Betis je momčad koja je sjajna kada ima loptu u nogama, a to nam je u prvom dijelu stvaralo puno problema. Zaniolo je pogodio vratnicu, Bravo je imao sjajnu obranu, a još smo upropastili i dvije sjajne prilike. Remi bi bio pošten, Betis je imao sreće da je na kraju zabio taj gol. U ovom trenutku osvajanje prvog mjesta nije realan cilj. Betis ima devet bodova i igrat će s HJK-om u idućem kolu tako da je realno da lovimo drugo mjesto.

Linker
26. travanj 2024 18:05