Ademola Lookman

 BEN STANSALL Afp
BERGAMO NEĆE SPAVATI

Junak Atalante u ekstazi: ‘Nevjerojatan osjećaj!‘; Starog lisca zateklo pitanje o statui: ‘Ne budite smiješni‘

Talijanska momčad stigla je do prvog europskog trofeja, a Gasperini do prvog ikada
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2024. 23:27

Bayer Leverkusen ipak je pobjediva momčad, lijek protiv Apotekara napokon je otkriven i nosi ime Atalante. Talijanska momčad osvojila drugi trofej u povijesti kluba (ne računamo li pehare nižih liga) i prvi izvan granica Čizme, pregazivši momčad Xabija Alonsa s 3:0, a sve pogotke postigao je Ademola Lookman.

- Jako, jako sam sretan, večeras smo to svi zajedno učinili. Ispisali smo povijest i trofej će se vratiti s nama u Bergamo - rekao je Lookman nakon utakmice i nastavio:

- Nevjerojatan osjećaj! Prošle godine smo imali odličnu sezonu, plasirali smo se u Europu, a ove sezone smo zajedno s trenerom osvojili trofej. Stvarno je fantastično od svih, večeras slavimo - zaključio je.

Za Atalantu je ovo bila posljednja utakmica sezone, dok Bayer još uvijek ima prilika okititi se titulom osvajača njemačkog Kupa, gdje ih u finalu čeka okršaj s Kaiserslauternom.

image

Slavlje Atalante

OLI SCARFF Afp

Stari "lisac" Gian Piero Gasperini napokon je došao na svoje - evo prvog trofeja za 66-godišnjeg stručnjaka! Ne čudi stoga da je iskusni trener bio u ekstazi.

- Bez imalo sumnje smo ovo zaslužili! Ispisali smo povijest, ali još izvanredniji je način na koji smo to učinili. Izbacili smo Sporting kao pobjednika portugalske lige, zatim Liverpool dok su bili na vrhu Engleske i sada dobili Bayern, koji je apsolutno dominirao Bundesligom! Nevjerojatna izvedba i izvanserijsko postignuće - klicao je Gasperini.

Našalio se reporter Sky Sportsa upitavši ga hoće li mu u Bergamu postaviti kip ili barem nazvati ulicu njegovim imenom...

- Ne budite smiješni, ima vremena za to - simpatično je odgovorio, dodavši da se sada ne smatra nešto boljim trenerom nego ranije, dok je na snazi bila trofejna suša.

Linker
15. lipanj 2024 03:26