CROPIX
KOMENTAR DAVORINA OLIVARIJA

KAKO JE LIJEPO VIDJETI GA OPET! DINAMO JE SINOĆ BIO I AJAX I MAN. UNITED Slavnim Portugalcima suprostavili su se hrabro, odlučno i razigrano...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. ožujak 2019. 19:59

Modri su jučer došli do jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti! Ostvarili su rezultat koji im otvara vrata četvrtfinala Europske lige! Čudo jedno, baš čudo. Tko bi to mogao očekivati, tko se tome nadao. Dinamo nam je jučer pokazao ono što smo znali. Da, gospodo, ova momčad pripada u kremu Europske lige.

Modri su s ponosom portugalskog nogometa, legendarnom i velikom Benficom bili ravnopravni, u većem dijelu utakmice i bolji od Orlova. Bez obzira na konačni rezultat, vidjeli smo da u hrvatskom nogometu ne postoje samo Vatreni, postoji i klub koji se može nositi s najboljima na Starom kontinentu. Slavni Portugalci bili su golemi favoriti, po svim mogućim izvorima vrijedili su pet puta više od Dinama, ali Modri su jučer bili i Ajax i Manchester United! Suprotstavili su se velikom favoritu u sjajnom izdanju, hrabro, odlučno, ali i maštovito, razigrano.

Bio je užitak gledati Bjeličinu momčad, u nekim trenucima možda i nismo vjerovali da ti dečki mogu biti tako dobri. Maksimir je jučer gorio, atmosfera je nosila Modre do trijumfa koji će ostati kao zaustavljena slika svim budućim generacijama, a o njoj će pričati i one prošle.

Modri su jučer napravili i golemu stvar za kompletni hrvatski nogomet. Trijumfom nad slavnim klubom omogućili su da od sezone 2020./2021. Hrvatska ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Hoće li ovo biti dovoljno za prolaz dalje, za još jedno čudo neviđeno? Nitko to ne može znati. Na Luzu će Benfica pred svojim fanatičnim navijačima jurišati svim snagama, upotrijebit će sva moguća oružja, ali ovaj Dinamo, ovu sjajnu momčad, toliko hrabru, odlučnu, samouvjerenu i kvalitetnu, nije lako pobijediti. Bitna je stvar da Modri jučer nisu primili pogodak, jedan bi u Lisabonu, vjerojatno, bio ključ za četvrtfinale, doseg koji bi ih svrstao uz bok generacije ‘67.

Spuštaju se niz maksimirske stepenice nakon jučerašnje veličanstvene pobjede, gledali smo masu oduševljenih navijača koji su se grlili, veselili, skakali, pjevali... Dinamo je opet postao simbol nogometa u metropoli, Zagreb živi za ovaj klub, jučer su svi zagrebački restorani produžili radno vrijeme, slavilo se do zore. Plavi dečki, svi odreda, zaslužuju čestitke, sve ono što im se dogodilo ove sezone, nisu ostvarili slučajno, plod je to sustavnog rada, želje, velikog profesionalizma i vjere. Dinamo više ni u jednoj utakmici protiv bilo koga ne može biti autsajder. Zaista, “kako je lijepo vidjeti ga opet”...

Linker
03. svibanj 2024 01:26