RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PIŠE TOMO NIČOTA

Mamić nije odmah kliknuo s Petkom, no bio je strpljiv i dobio je genijalca, a Dalić zicer za EURO!

Smetala je Dinamova trenera pomalo ta Brunina povremena flegmatičnost, te oscilacije...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. veljača 2021. 16:27

Mislav Oršić imao je “svoju” Atalantu, Arijan Ademi Budimpeštu, Dominik Livaković Cluj, Feyenoord... Imao je Bruno Petković već nekoliko sjajnih, europskih utakmica za Modre, ali ova je bila ta - njegova. Ona koja je obilježila njegov dosadašnji mandat u Dinamu, utakmica koja je skinula sve dvojbe s njegova imena.


Nije u formi, zašto nije u formi, kad će proigrati? Puno je bilo takvih pitanja zadnjih mjeseci, prate ga čitavu sezonu, a u Krasnodaru je pokazao koliko može. I kako izgleda kad je u pravoj formi, kako izgleda pravi Petković.

image
Petković protiv Krasnodara
SOFASCORE Sofascore
Statistike omogućio: Sofascore


Teško je izabrati koji od njegovih poteza trebao dobiti naslov “poteza utakmice”. Akcija za prvi gol? Uzeo je loptu na centru, pa vrhunski, golgeterski, glavom završio tu istu akciju. Drugi gol? Kad je spremno dočekao neočekivanu pogrešku Gorodova i hladnokrvno zabio s druge stative? Ili, možda ipak, ta akcija prije trećeg gola? Malonogometne minijature, driblinzi, dodavanje... I koliko još oduzetih lopti, dobivenih duela, izborenih prekršaja.

GOLOVE S UTAKMICE DINAMA I KRASNODARA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Ako ćemo modernim jezikom, terminologijom svakodnevice, dok svijet žudi za ruskim cjepivom, Petković je bio Dinamov Sputnik. Klasa za sebe, kad je ovakav - Bruno Krasnodarski, onda sva pitanja nestaju. E, sad, zašto uvijek nije takav, ha, ti genijalci su često nepredvidljivi, ali i isplati ih se čekati.


Ako se vratimo na početak sezone, Zoran Mamić u prvi tren nije odmah “kliknuo” s Brunom. Smetala je trenera ta njegova povremena flegmatičnost, te oscilacije, uostalom, Gavranović je dugo bio prva opcija. Međutim, Mamić se vodio onom da je ovo jedna čudna, luda godina, u kojoj se promijenio i život i nogomet, u kojoj treba biti strpljiv, dati svima novu šansu. Neki treneri izgubili bi živce s nekim igračima, koliko god genijalni bili, ali on je bio strpljiv s Petkovićem, čekao ga je i dočekao kad je bilo najvažnije. U Krasnodaru, u velikoj utakmici, u utakmici koja je Dinamo dovela na korak do osmine finala.


Zlatko Dalić jednom je rekao da je Petković spreman samo 20 posto. I vjerojatno je tada bio i u pravu. Ali, ako je i on imao kakve dvojbe, nakon Krasnodara su nestale, Petković je “zicer” za Euro. Takvoga nemamo, kad je pravi, kad je ovakav kao u Rusiji.

Linker
21. travanj 2024 08:05