Damir Krajac / CROPIX
NA PRAVOM JE PUTU

NA JEDNOM OD KULTNIH SVJETSKIH STADIONA PJEVAJU SE NAVIJAČKE PJESME HRVATU U ČAST! 'Kritiziraju i Messija i Ronalda, pa što ne bi i mene?

NA JEDNOM OD KULTNIH SVJETSKIH STADIONA PJEVAJU SE NAVIJAČKE PJESME HRVATU U ČAST! 'Kritiziraju i Messija i Ronalda, pa što ne bi i mene? Sada samo slušam tribine i - uživam!'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2019. 15:19

Na dan kada njegovi Glasgow Rangersi igraju susret škotskog prvenstva protiv Aberdeena, kroz javni prostor prostrujio je intervju kojeg je hrvatski nogometni reprezentativac Borna Barišić dao za tamošnji The National. Prošloljetno pojačanje za momčad Stevena Gerrarda pristiglo je za 2.5 milijuna eura iz Osijeka. Trebalo mu je neko vrijeme da se snađe, da uhvati konce, a onda je sve sjelo na svoje mjesto.

Mislim da je sada konačno trener Gerrard shvatio i zato je, unatoč pričama o tome da nisam za škotski nogomet, vjerovao u mene, a razlog je jednostavan: u Škotskoj je fizički aspekt igre daleko izraženiji i zato nisam odmah iz HNL-a ušao u puni ritam škotskog nogometa - rekao je već standardni lijevi branič hrvatske reprezentacije.

Imao je Barišić i problema s nekim ozljedama, a trebalo se prije svega naviknuti na ritam. Ne igra se jednom tjedno, kao u HNL-u, već i do tri puta. Tu je i veći broj europskih utakmica, a Borna je odigrao baš jednu takvu protiv Feyenoorda prošlog tjedna. Bio je odličan.

- Profesionalac sam, igram za veliki klub, za momčad s određenom reputacijom u svjetskim okvirima. Nravno da šef nije mogao izaći pred novinare i reći im da se malo strpe jer sam ja eto, došao iz Hrvatske - veli Barišić.

Kritizirali su ga, a jedno vrijeme nije imao mjesto u momčadi.

- A joj, pa kritiziraju i Messija i Ronalda, pa što ne bi i mene. Ne smeta me to. Vjerujem u sebe i drago mi je da to navijači vide. Nisam ni u jednom trenutku pomislio na odlazak iz kluba, a sada vidim da nisam pogriješio. Sada navijači pjevaju pjesme meni u čast, a ja slušam i uživam - završava Borna.

Linker
20. travanj 2024 16:13