Nikola Kalinić
 ALESSANDRO SABATTINI
NASTAVAK EUROPSKE LIGE

Otpisani Vatreni iz Rusije zabio je triput u zadnje tri utakmice, njegov bi gol večeras bio posebno bitan

Večeras u Europskoj ligi nastupaju Borna Barišić i Nikola Kalinič, koji se nada novom zgoditku.
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 17:44

I večeras nas u sklopu Europske lige čekaju četiri nove utakmice osmine finala. U akciji će se naći i dvojica Hrvata, standardni prvotimac Borna Barišić s Glasgow Rangersima, dok bi minute mogao dobiti i Nikola Kalinić s Romom.

Tri od večerašnje četiri utakmice bit će uzvratne i igrat će se na terenima domaćih klubova, dok će se susret Seville i Rome odigrati na neutralnom stadionu. Prva utakmica bila je otkazana nakon što Rimljani nisu mogli otputovati u Andaluziju zbog zabrane leta koju je Španjolska u ožujku nametnula za Talijane. Igrat će se tako na neutralnom terenu u Duisburgu, i to samo jedna utakmica koja odlučuje o prolazu. Slična je situacija bila i kod Wolverhamptona i Olympiacosa, koji također igraju večeras. Wolvesi su u ožujku, kada su se igrali prvi susreti osmine finala, zatražili od UEFA-e da otkaže utakmicu s Olympiacosom u Grčkoj, na što UEFA nije pristala.

Sjajna forma

Nema dvojbe da je dvoboj Seville i Rome po zvučnosti najbolji od ovih osam parova. Sevilla je poznata po uspjesima u baš ovom natjecanju, osvojivši ga u pet navrata. Od 2014. do 2016. osvojili su ga tri puta zaredom, a zanimljivo, imaju savršen učinak u finalu. Roma s druge strane ne uživa isti uspjeh, te je samo jednom igrala finale, 1991. godine, i to izgubila.
Rimljani, međutim, u susret ulaze sa sjajnom formom. Poslije Milana, bodovno najbolja momčad Serie A u srpnju, a sezonu su završili s pobjedom od 3:1 protiv Juventusa. Sevillu će brinuti i povratak Nicola Zaniola u momčad nakon ozbiljnije ozljede, iako mu trener Paulo Fonseca još dozira minutažu. Njegov imenjak Nikola Kalinić u dobroj je formi s tri pogotka u posljednja tri nastupa, no većinu vremena i dalje provodi na klupi iza Edina Džeke, što je za očekivati i večeras.

I Kalinić u akciji

Roma je ipak, mora se naglasiti, ostala bez bitnog igrača u Chrisu Smallingu. Nisu došli do dogovora s Manchester Unitedom, pa Engleza na posudbi nisu mogli registrirati za nastavak Europske lige, te je njegovo vrijeme s Romom, barem za ovu sezonu, gotovo.

Nastupit će i Borna Barišić sa svojim Glasgow Rangersima, koji pred sobom imaju težak zadatak. Prvi su susret u Glasgowu izgubili sa 3:1 od Bayer Leverkusena, tako da im treba tri pogotka u Leverkusenu da bi se samo doveli u poziciju za prolazak. Rangersi su u subotu inače pobjedom otvorili škotski Premiership, a Barišić, koji je pred prekid Europske lige igrao vrlo dobro u UEFA-inom natjecanju, odigrao je standardnih 90 minuta. Gerrard neće moći računati na drugog Hrvata, Nikolu Katića, koji zbog ozljede križnog ligamenta vjerojatno neće zaigrati do kraja 2020.

Jedno od iznenađenja osmine finala je definitivno švicarski Basel, koji je u Frankfurtu sa 3:0 pobijedio Eintracht, pa ih sada kod kuće čeka puno lakši posao od očekivanog. Osim njih, igrat će i Wolverhampton i Olympiacos, koji su remizirali u prvom susretu (1:1). Wolvesi su kao sedma momčad Premier lige ostali bez Europe u nadolazećoj sezoni, pa im je osvajanje Europske lige i plasman u Ligu prvaka jedina šansa za to. Ispred sebe, međutim, imaju grčkog prvaka, koji je senzacionalno izbacio jednog od favorita Arsenala na Emiratesu u prethodnom kolu.

VEČERAS U EUROPSKOJ LIGI

Bayer Leverkusen - Rangers (18.55) - prvi susret 3:1
Sevilla - Roma (18.55)
Basel - Eintracht (21.00) - prva utakmica 3:0
Wolverhampton - Olympiakos (21.00) - prva utakmica 1:1

Linker
27. travanj 2024 02:05