RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
MODRA BOLNICA

Sve oči uprte u liječničku službu! Evo kada će pasti konačna odluka o nastupima Ademija i Petkovića

"Primio je nezgodan udarac u zglob, ima oteklinu. On putuje s nama u Španjolsku, ali..."
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. travanj 2021. 14:00

Pred put u Španjolsku na uzvrat protiv Villarreala, sve oči uprte su u Dinamovu liječničku i fizioterepeutsku službu. Borba za zdravlje Arijana Ademija i Brune Petkovića je ogromna, a Mario Gavranović definitivno je otpao. Gavro ne ide u Španjolsku, u procesu je oporavka, a svi se u klubu nadaju da mi mogao biti spreman za utakmicu protiv Istre 1961.
Ademiju je malo, mrvicu bolje...
- Arijan ima terapije po par sati dnevno. Ide na bolje, radimo sve da ga osposobimo za utakmicu. Primio je nezgodan udarac u zglob, ima oteklinu. On putuje s nama u Španjolsku, ali nećemo znati hoće li igrati sve do četvrtka ujutro, kad ćemo već biti u Villarrealu. Tada ćemo donijeti konkretnu odluku, on će do tada biti na terapijama - kaže nam liječnik Dinama, dr. Ivica Smodek.

Naslov je najvažniji

Naravno, nije samo tako donijeti odluku o igranju Ademija. On želi, primio bi kapetan sve moguće blokade, samo da istrči na travnjak. Ima ogromnu želju, veliko htijenje, ali se bez obzira na sve to mora pametno odlučiti. Jer, što ako Ademi zaigra, a nakon utakmice sa Žutom podmornicom otpadne za HNL? Dinamu je, naravno, ogled s Villarrealom važan, još jedan od onih povijesnih, ali svi znamo da je Modrima ipak najvažnije osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Igrati bez Ademija u završnici HNL-a bila bi velika opasnost za Dinamo kad se radi o toj trci s Osijekom, on je prevažan igrač da bi ga se izgubilo. Zato će se jako dobro promisliti hoće li Ademi zaigrati ili ne. Još je sve posve neizvjesno...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

A kako stoje stvari s Brunom Petkovićem? I on, poput Ademija, želi igrati, pa tko želi propustiti takav sraz, četvrtfinale Europske lige. Spreman je Petko za blokade, za sve, samo da zaigra.
- Petković putuje u Villarreal, dobro se oporavlja. Ali, kao i kod Ademija, situacija je posve ista, vidjet ćemo kako će se sve odvijati do početka utakmice. Ništa se s sigurnošću ne može tvrditi - zaključio je Ivica Smodek.

Dakle, nije lako nikome u Maksimiru. Kad se radi o Petkoviću, možda je najrealnije da ipak bude džoker s klupe, da uđe u određenom trenutku utakmice, baš kao što je to bilo u prvom maksimriskom ogledu. Teško je vjerovati da će biti starter, da može odigrati kompletnu utakmicu. Za to ipak neće biti spreman. Bit će zaista zanimljivo u četvrtak ujutro u Španjolskoj, tada će pasti konačne odluke hoće li moći zaigrati Petković i Ademi. Jasno da bi u slučaju da ne mogu to bio veliki hendikep za Dinamo. Radi se o dvojici krucijalnih igrača.

Linker
26. travanj 2024 23:14