RONNY HARTMANN AFP
NEMA VEĆE SATISFAKCIJE

TVRDOGLAVI NIJEMAC JE NAPOKON SHVATIO KOGA JE DRŽAO NA KLUPI! NA KRAJU SE NAKLONIO VATRENOM: 'To je bilo briljantno! Ovo je naša velika večer'

Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 28. veljača 2020. 10:20

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo je sinoć ponovno, sada već treću utakmicu zaredom, zabio za svoj Wolfsburg, ovoga puta u pobjedi na gostovanju kod švedskog Malmöa.

Brekalo je u prvoj utakmici odigranoj prošlog četvrtka prekinuo petomjesečnu sušu bez postignutog pogotka. U međuvremenu je za vikend načeo mrežu u velikoj pobjedi protiv Mainza, a dobru je formu nastavio i sinoć kada je Wolfsburg slavio 3:0 i prošao u osminu finala Europske lige. Prvu su utakmicu kod kuće pobijedili 2:1.

Brekalo je do pogotka došao prodorom po lijevoj strani, te duplim pasom s Weghorstom, nakon čega je vrlo precizno svladao vratara Malmöa s ruba šesnaesterca. Pogodak je međutim bio vrlo kontroverzan jer je linijski sudac pogriješio i podigao zastavicu nakon spomenutog duplog pasa, prije nego što je Brekalo uopće uputio udarac, što se naravno protivi protokolu VAR-a u kojemu stoji da se ne diže zastavica ako postoji prilika za pogodak.

Screenshot

Gol je prvo poništen, ali onda nakon pregleda VAR-a ipak dodijeljen Wolfsburgu na veliko negodovanje domaćih igrača i navijača.

U posljednjih pola sata gosti su postigli još dva pogotka za velikih 3:0 u gostima.

Jonathan NACKSTRAND / AFP
JONATHAN NACKSTRAND AFP
Oliver Glasner

"Početak utakmice je zaista bio čudan sa šest kornera u nizu. Mi smo bolje ušli u utakmicu i onda došli u vodstvo zahvaljujući briljantnom golu Josipa Brekala. Od tog smo trenutka preuzeli kontrolu utakmice i zaista smo dobro izgledali prema naprijed sa Steffenom i Brekalom na krilima. Konstantno smo pronalazili dobra riješenja i postizali golove u najvažnijim trenucima, točno prije odlaska na odmor i na početku drugog poluvremena. Vidjelo se da je momčad napokon dobila potrebno samopouzdanje, uživali su u igri. Ovo je za nas bila bila velika večer", zaključio je oduševljeni Glasner.

Podsjetimo, Brekalo je u velikom razgovoru za Sportske novosti prošle subote izjavio kako je nezadovoljan minutažom koju mu daje Glasner, u odnosu na partije koje pruža kad dobije priluku.

"Moram priznati da sam malo isprovociran situacijom što me trener maknuo zadnje dvije-tri utakmice još više dodao gas na treningu i još jače se fokusirao da iskoristim šansu kad je dobijem. To sam i pokazao. Naravno da nisam zadovoljan koliko igram, ali respektiram trenerovu odluku. Iako kad dođe do lošijeg rezultata, ispada da uvijek ispaštam ja. Jednostavno, to je moj put u Wolfsburgu, vidjet ćemo što budućnost nosi", rekao je Brekalo u velikom intervjuu za SN koji možete pročitati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 16:11