REUTERS
POTEZI ZA SVAKU POHVALU

FOTO: BIVŠI KLUB NESTALOG ARGENTINCA PRIPREMA SE ZA EMOTIVNU UTAKMICU Francuzi isplanirali večer posvećenu Sali, dirljivom gestom oduševio i Arsenal

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2019. 20:10

Arsenal će večeras na svom terenu dočekati Cardiff, a ova utakmica 24. kola Premiershipa bit će posebna i zbog Emiliana Sale, tragično nestalog rekordnog pojačanja velškog kluba za kojim se traga još od prošlog ponedjeljka kada je zrakoplov u kojem se nalazio nestao pri njegovom povratku iz Nantesa.

Velika tragedija i dalje je glavna tema u brojnim medijima, a kako bi odali počast nestalom Argentincu, iz Arsenala su pripremili lijepu gestu.

Naime, londonski klub odlučio je za utakmicu s Cardiffom na popis igrača staviti Salu, a pored njegovog imena, umjesto broja, postaviti cvijet narcis, inače jedan od simbola Walesa koji ima i posebni značaj za Nantes u kojem je Sala igrao prije tragedije.

Lijepu gestu argentinskom nogometašu pripremio je i njegov bivši klub. Njihov je plan taj da igrači Nantesa u srijedu navečer protiv St. Etiennea istrče na travnjak s istim dresom na kojem će pisati prezime 'Sala' i s porukom 'hrabrost' koja će stajati ispod broja. Pored toga, na sredini igrališta će prije početka utakmice stajati njegov portret, a navijači će uz isti, kada bude premješten pored travnjaka, moći položiti cvijeće i poruke.

Također, najavljeno je i da će tijekom zagrijavanja na velikom ekranu biti prikazivani najbolji Salini potezi iz njegove epizode u Nantesu.

Linker
22. svibanj 2024 09:55