CROPIX
PRVA HNL

FOTO: ZEKIĆEV OSIJEK UZEO VAŽNE BODOVE U BORBI ZA EUROPU! MALENICA APSOLUTNI JUNAK UTAKMICE Domaćin promašio penal, Marić zabio za pobjedu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. veljača 2019. 21:12

RUDEŠ - OSIJEK 0:1 (Marić 48')

RUDEŠ (4-5-1) Banić – Barić, Šuto, Pantalon, Rožman– Krajinović (od 66. Mrkonjić), Pasariček, Lisakovich (od 60. Boršić), Vuco (od 82. Soldo), D. Halilović – Božić. TRENER: Tomislav Ivković.

OSIJEK (4-2-3-1) Malenica – Grgić, Škorić, Guti, Janža – Bočkaj, Čavar (od 46. G. Boban) – Pilj (od 64. Kamenar), Pušić, Henty (od 77. Lopa) – Marić. TRENER: Zoran Zekić.

Zoran Zekić najavio je "tešku utakmicu s Rudešom“, spominjao psihologiju igranja protiv kluba koji već ima kartu za Drugu ligu, no Osijekov problem nije motiv nego loša izvedba prevelikog broja igrača koji griješe u osnovnim elementima. Kojima ih, kao profesionalce, više ne može učiti trener.

Bijelo-plavi uzeli su bitne bodove utrci za Europsku ligu, no izbore li međunarodnu scenu, trebat će obaviti obilan shopping. Žele li biti konkurentni. Teško se odlučiti kome dati nižu ocjenu, vezi ili napadu. Ovakav Osijek strepio je do kraja, a golman Malenica zavrijedio naziv igrača utakmice. Obranio je kazneni udarac i u završnici zicer. Rudeš nikoga nije pobijedio, a ovog petka mogao je bolje proći.

Otkako su prodani Hajradinović i Mudražija, Osijekov vezni red, koji se i s njima mučio s kreacijom, jalov je i dosadan, iz njihove igre ništa ne proizlazi, osim iz poteza Petra Bočkaja, jedinog majstora. U osmoj minuti Bočkaj je prošao po desnoj strani, u 16. opet je on na djelu, dvostruko proigravanje s Marićem, ali na aktivaciju je došla desnica. A kod Bočkaja vrijedi samo ljevica. U bezidejnosti Osijekove igre čekalo se do 21. minute da Bočkaj gurne pas za Grgića, Hentyju je potom servirana prilika, no pucao je pokraj gola. Potom je Pero došao na svoje, lopta na 25 metara, šut pod gredu, Banić je jedva izbacio u korner.

Osijek se nije previše razlikovao od Rudeša, koji je u 40. minuti dobio zlatnu šansu za vodstvo. No, Malenica je "imao broj mobitela“ Nikole Krajinovića, obranio kazneni udarac pucao u golmanovu lijevu stranu. Tako je Krajinović upropastio odličan prodor Siniše Rožmana koji se prošetao kroz obranu da bi ga Malenica srušio.

No, Bijelo-plavi prigrabili su krasan dar Pantalona u 48. minuti. Kad stoper promaši cijelu loptu, golman se najčešće može samo pomoliti, Mirko Marić dao mu je vremena namještajući se na šut, ali kad je opalio, bilo je neobranjivo.

Boban je bio aktivan, na dodavanje Hentyja imao je drugu dobru prigodu gostiju, vratar mu je obranio šut. I Škorić je zaprijetio nakon kornera.

U 72. minuti Malenica je još jednom spasio gol, obranio je čistu priliku Božiću. Rudeš je napao, Tomislav Ivković otvarao karte, no iz kontre Marić je mogao zabiti i drugi put, na pas Lope šutirao je šeprtljavo. Gosti su, nakon poraza od Hajduka uzeli što su htjeli, ali nisi bili spokojni dok Križarić nije odsvirao kraj. Ivković je napravio određeni pomak u igri Rudeša, premda je jasno da ih ne može spasiti da se vinu iznad posljednjeg mjesta na tablici.

Osijek vjerojatno također ne čeka lako proljeće, treba izboriti Europu kad je svaka utakmica otvorena. Pomoći će nešto zaliha bodova od prvog dijela prvenstva.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 13:44