Tihomir Novak

 GORAN MEHKEK Cropix
NEVJEROJATNA SITUACIJA

Dinamo doživio šok u Ligi prvaka, imali su sve do posljednje sekunde, sada više ne ovise samo o sebi

Futsal Dinamo imao je siguran prolazak u Elitnu rundu doslovno do posljednje sekunde utakmice
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. listopad 2024. 19:13

UNITED GALATI - FUTSAL DINAMO 2:2

MALLORCA Palau Municipal d‘Esports de Son Moix. Gledatelja 100. Suci: Dario Pezzuto (Italija), Kalojan Kirilov (Bugarska). Treći sudac: Miguel Castilho (Portugal). Delegat: Sean Dipple (Engleska).

STRIJELCI: 0:1 - Pasariček (5), 0:2 - Čop (15), 1:2 - An. Sasse (22), 2:2 - Cojocaru (40).

UNITED GALATI: Gonzales, Al. Sasse, An. Sasse, Ricardo, Araujo, Cardei, Mihalache, Cojocaru, Craicun, Crisan, Nastai, Cires, Mihai, Matei. Trener: Cacau.

FUTSAL DINAMO: Piplica, Čop, Čekol, Prgomet, T. Novak, Gudasić, Pasariček, Horvat, Konsuo, Mužar, Dekanić, Zonjić, F, Novak, Pavlić. Trener: Matija Đulvat. ŽUTI KARTONI: Crisan (9), An. Sasse (15), Cojocaru (30), Mužar (36). IGRAČ UTAKMICE: Ante Piplica.


Futsal Dinamo imao je siguran prolazak u Elitnu rundu doslovno do posljednje sekunde utakmice, a onda su Rumunji preko Cojocarua izjednačili i sebi priskrbili prolaz s druge pozicije, a Zagrepčanima su ostavili neizvjesnost čekanja posljednjeg dvoboja ove skupine.

Dinamo je stigao u prednost u 5. minuti prvom ozbiljnom prilikom zahvaljujući Pasaričeku koji je primio dugu loptu Piplice te iz okreta sjajno pogodio za prednost svoje ekipe. Za novu priliku čekalo se do 13. minute kada je Filip Novak dalekometnim udarcem ugrozio Gonzalesa koji je bio primoran elastičnom obranom spašavati svoj gol.

Dvije minute kasnije Futsal Dinamo stiže do novog pogotka, a strijelac je Luka Čop koji je fantastičnim udarcem s velike udaljenosti udvostručio prednost. United Galati je u završnici prvog dijela imao dvije sjajne prilike preko Andrea Sassea i Cojocarua, ali zahvaljujući odličnim intervencijama Tihomira Novaka i Piplice rezultat se nije mijenjao.

United Galati se na startu drugog dijela vratio u utakmicu pogotkom Andrea Sassea koji se lijepo ubacio u prostor i provukao loptu pored Piplice za 1:2. Rumunji su nastavili vršiti visoki pritisak s golmanom-igračem što je igračima Futsal Dinama stvaralo dosta problema jer se nikako nisu uspijevali osloboditi i uzeti posjed.

Sve je Dinamo izdržao nakon 20 minuta igre 6 na 5, ali onda se u zadnjoj sekundi susreta ukazao Cojocaru koji je odbijenu loptu nakon kornera zakucao u gol i postavio konačnih 2:2.

Linker
26. listopad 2024 19:13