Karlovac, 031010.1. liga NHL, Karlovac - Hajduk.Na slici: Ante Vukusic (13) za 0:1Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX
MLADE NADE

Goal.com uvrstio Vukušića, Vrsaljka i Kovačića među 100 najvećih svjetskih talenata

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 01. siječanj 2011. 17:00

Poznati internetski portal Goal.com na samu je Novu godinu donio svoj popis od sto mladih nogometaša na koje treba obratiti pažnju u sljedećih 365 dana. Svoje su mjesto dobila i trojica Hrvata.

Radi se o Dinamovim nadama Mateu Kovačiću i Šimi Vrsaljku , te o Hajdukovom "sinjskom dijamantu" Anti Vukušiću . Na svu trojicu su već sad oko bacili mnogi europski klubovi, pa ih ni Goal.comovi "izbornici" nisu htjeli zaobići.

Izbor 16-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Kovačića, koji je za seniorsku Dinamovu momčad odigrao tek dvije utakmice, nijednu od prve minute, obrazložen je sljedećim riječima:

"Ima samo 16 godina, a već ga uspoređuju s Diegom Maradonom i Lionelom Messijem. Njegov trener u U17 reprezentaciji je izjavio da tako prirodno talentiranog igrača nije vidio još od Roberta Prosinečkog."

Šime Vrsaljsko (19) na uglednoj se listi našao iz sljedećih razloga:

"Nije iznenađenje da je Dinamov branič već privukao pažnju klubova poput Arsenala i Manchester Uniteda. Pun je samopouzdanja i želje za preuzimanjem odgovornosti."

U konačnici, uz ime 19-godišnjeg napadača Vukušića stoje sljedeće riječi:

"Za Hajduk je odigrao više od 50 utakmica i postigao impresivna 23 pogotka unatoč svojim godinama. Samo ove sezone, Vukušić je zabio 14 puta u 25 nastupa, od toga četiri puta u osam europskih dvoboja. Najveći Hajdukov talent od Darija Srne."

Svoje je mjesto na popisu dobio i 18-godišnji bosansko-hercegovački branič HSV-a Muhamed Bešić, najmlađi igrač u povijesti koji je nastupio za seniorsku reprezentaciju susjedne nam države.

Linker
09. svibanj 2024 09:36