Action Images via Reuters
PREMIER LIGA

GOLIJADA NA ETIHADU! CITY UPISAO NAJVEĆU POBJEDU U POVIJESTI PROTIV CHELSEAJA Curilo na sve strane, Aguero i drugu utakmicu zaredom upisao hat-trick

Manchester City je u 27. kolu engleske Premier lige stigao do najveće pobjede u povijesti protiv Chelseaja 6:0.
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 10. veljača 2019. 18:42

Vrlo brzo nakon desetog (Arsenal), Sergio Aguero zabio je i 11. 'hat-trick' u Premiershipu s čime se izjednačio na vrhu 'vječne' ljestvice s Alanom Shearerom. Ali, kako City igra u posljednjim kolima, mogao bi Kun već do ljeta prestići legendarnog engleskog golgetera... Naime, nakon demoliranja Topnika te pobjede na Goodison Parku (Laporte), momčad Pepa Guardiola se s nevjerojatnom lakoćom na Etihadu obračunala s Chelseajem te se, s utakmicom više u odnosu na Liverpool, vratila na tron.

Leroy Sane definitivno je ispao iz prvih 11 jer je De Bruyne instaliran u sredinu što je pomaklo Bernarda Silvu na krilo i čini se da se Nijemac neće tako skoro vratiti na travnjak jer ekipa koja pobjeđuje ne treba se mijenjati, a City pobjeđuje u velikom stilu.

U samo 25 minuta iza Kepe su već bila četiri projektila pri čemu je Aguero kod 1:0 promašio 'mrtvaca' s nekoliko metara. Ništa zato, zabio je s 20-ak metara u rašlje, potom i iskoristio kiks Barkleyja, nadovezao se i Gundogan, bila je to rapsodija u nebeskoplavom... I definitivno, žestoka poruka Redsima.

Bluesi su pokušali igrati svoj nogomet što im je donekle i uspjelo jer su domaćini digli ručnu, međutim izgledali su nemoćno kao maslačak na vjetru. Aguero je s bijele točke, nakon starta Azpilicuete na Sterlingu, upalio petardu u 56. minuti, odmah nakon i izašao iz igre, nema smisla da Pep troši prvog strijelca lige kad može i Sterling zabiti na praznu mrežu za 6:0 (80).

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 21:31