Myrto Uzuni
 GORAN MEHKEK/CROPIX
POSAO JE ZGOTOVLJEN

Hit-napadač HNL-a prešao u redove mađarskog prvaka, evo koliko će Lokomotiva pospremiti u blagajnu

Ove je sezone albanski reprezentativac Myrto Uzuni bio prava napast za vratare protivničkih momčadi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2020. 14:44

Kao što smo prije nekoliko dana i najavili, 25-godišnji Lokomotivin napadač albanske nacionalnosti Myrto Uzuni danas je postao i službeno igrač mađarskog Ferencvarosa. Objavili su tu vijest slavodobitno na klupskim društvenim mrežama i jedan i drugi klub, a zagrebačkom bi kolektivu trebalo pripasti 14 milijuna kuna. Da, rijetko se kada odštete izračunavaju upravo u hrvatskoj valuti, ali nije teško pretvoriti to u nešto manje od dva milijuna eura.

U svojevrsnoj oproštajnoj poruci s Kajzerice vele da je Uzuni od dolaska u klub postao standardni albanski reprezentativac te da je u 66 nastupa za klub zabio okruglih 20 pogodaka i dodao 15 asistencija. No, do kraja sezone predstoje mu još poneke utakmice u dresu Lokosa, s obzirom da će ostati do kraja tekuće sezone, sa završnim činom - velikim finalom Kupa protiv Rijeke koje će se igrati u Šibeniku prvog dana kolovoza.

Odlaskom Uzunija Lokomotiva će svakako biti osjetno oslabljena i vodstvo kluba s Kajzerice morat će pokušati pronaći adekvatnu zamjenu za igrača koji je na Kajzericu došao kao anonimac prije dvije godine iz albanskog Lacija, a u Lokomotivi se razvio u odličnog igrača i postao je reprezentativac svoje zemlje.

Na klupi Ferencvarosa i dalje je Ukrajinac Serhij Rebrov, koji ove sezone silno želi ući u Ligu prvaka, kani ojačati momčad i prvi mu je “pik” bio Uzuni, kojeg su Mađari pratili ovoga proljeća. A prije nekoliko dana, u Zagrebu je bio Tamas Hajnal (39), bivši proslavljeni nogometaš ovoga kluba (igrao je još i u Schalkeu, Stuttgartu, Dortmundu...) i nekadašnji mađarski reprezentativac.

Linker
25. travanj 2024 07:39