Rendulić je pokazao ”zube” na Maksimiru
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIVA PROGNOZA

Autor senzacije na Maksimiru: ‘Dinamo ima veliki hendikep, a Osijek neviđeni zanos i energiju...‘

Trener koji je ove sezone jednom dobio Dinamo i pritom dvaput izgubio od Osijeka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. veljača 2021. 16:03

Šibenik Krunoslava Rendulića itekako je pomogao Osijeku u trci za Dinamom. Tko se mogao nadati da će društvo iz Krešimirovog grada u Maksimiru trijumfirati s 2:1? Ali, Narančasti su uspjeli, zahvaljujući tom trijumfu Bjeličino društvo je sustiglo Modre.

Ne daju ti baš ništa

Kako derbi vidi trener s Šubićevca, Krunoslav Rendulić?
- Dinamo ima puno veću individualnu kvalitetu igrača. Ali, Osijek zaista igra jako dobro. Bjeličina momčad je jako tvrda, disciplinirana, oni ti ne daju ništa ili gotovo ništa - kaže za početak Rendulić.

Posebno apostrofira ogromnu energiju Osječana...
- Zaista imaju neviđen zanos i energiju. Što je, zapravo, i logično, jer su prvi put u poziciji da mogu biti prvaci! Zato tvrdim da su pred maksimirski derbi u psihološkoj prednosti nad Dinamom.

Kad ga pitamo može li predvidjeti tko bi mogao biti pobjednik “derbija svih derbija” zastaje...
- Kad sve dobro izvažem, onda bih nekako kazao da su šanse 50:50. Vidite, zadnjih petnaest godina, ako izuzmemo onu sezonu kad je Rijeka bila prvaka, Dinamo nikad nije bio tako ugrožen kad je naslov u pitanju. To je po meni Dinamov hendikep, nisu naučili na domaćoj sceni biti u takvoj situaciji. U takvoj situaciji Dinamo je sigurno pomalo nervozan pred derbi, Osijek je tu, stvarna prijetnja, ima isti broj bodova, djeluje stabilno. U Dinamu će sigurno govoriti da nisu pod pritskom, ali mislim da jesu.

Imate li recept za Bjelicu, vi ste dobili Dinamo u Maksimiru? A vaša momčad je slabija od Osijeka?
- Kad Dinamo igra protiv Šibenika ili momčadi iz donjeg dijela ljestvice, onda mora podbaciti, a ta momčad mora biti na maksimumu da se dogodi iznenađenje kao ono kad smo mi trijumfirali na Maksimiru. Osijek je ipak neka druga priča. Međutim, opet nekako mislim da će Osijeku u Maksimiru za pobjedu trebati briljantan vratar, maksimum cijele momčadi i morat će zabiti svoje prilike. Naravno, držim da će Dinamo doživjeti Osijek drukčije nego što je doživio nas. Inače, bez obzira na rezultat derbija, možda je u trci za naslovom prvaka mala prednost Osijeka što će Dinamo igrati Europu - zaključio je Rendulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:18