Mario Todorić/CROPIX
ZANIMAJU GA POBJEDE

Balakov: 'Znamo što naši navijači traže, napadački nogomet na Poljudu'

Profilirao je Balakov skupinu od 14-15 igrača tijekom priprema u Turskoj. Točno se vidjelo tko dobiva priliku, tko je alternacija za pojedine pozicije.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. veljača 2012. 10:11

Radovali su se hajdukovci Sultanovu kupu kao mala djeca, jer “trofej je uvijek trofej”. Čak i kada su utakmice prijateljskog karaktera bitno je pokazati snagu i kvalitetu što su Bijeli potvrdili u ogledu s bugarskim Lokomotivom. Protivnik po mjeri za posljednji pravi test uoči prvenstva, jer Balakov je svjestan kakva je utakmica sa Šahtarom u subotu na Poljudu.

Hajduk je do trofeja stigao zahvaljujući jednoj pravoj obrani Blaževića. Po jedna u svakom dvoboju turnira Sultanova kupa bila je dovoljna za prvo mjesto. Čestitike Blaževiću, ali puno je bitnije istaknuti što je Balakov vidio tijekom 90 minuta igre završnog pripremnog dvoboja? Kakav će nogomet Hajduk igrati na proljeće?

- Znamo što naši navijači traže. Atraktivan, napadački nogomet na Poljudu. Mi kod kuće moramo biti momčad koja diktira tempo. Ekipa koja je nadmoćna u posjedu lopte. Međutim, postoji i varijanta za igru u gostima.

Kako će Hajduk igrati izvan Poljuda?

- Igrat će na pobjedu kao i na domaćim utakmicama, ali izvan Poljuda ćemo biti malo oprezniji.

Profilirao je Balakov skupinu od 14-15 igrača tijekom priprema u Turskoj. Točno se vidjelo tko dobiva priliku, tko je alternacija za pojedine pozicije. Ali, trener ipak neće ući u javno kreiranje užeg popisa za proljeće.

- Za mene ne postoji grupa od 15, već samo skupina od 25 igrača. Svi imaju šansu, drukčiji stav ne bi bio korektan.

Teško je Balakova natjerati na konkretne odgovore. Oprezan je trener Bijelih i ne istrčava se lako. Ne daje obećanja i ne potvrđuje igrače startne postave čim je malo dvojbena pozicija.

Koliko može Hajduk već od Rijeke? Kakav će biti napredak Bijelih?

- Nadam se da i Hajduk može puno. U Turskoj smo dobili stabilnost obrane s Neretljakom koji je donio iskustvo i mirnoću. Dobili smo i nekoliko zanimljivih karakternih i kvalitetnih mladih igrača. Od njih se može raditi interesantna ekipa. Već sam vam rekao, bit ćemo pozitivno drukčiji, a vjerujem da nećemo biti slabiji.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!!!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:54