Goran Tomić

 ŽELJKO HAJDINJAK/Cropix
ISTEKAO MU UGOVOR

Bio je želja Dinama i Osijeka, s Rijekom pisao povijest, a sad je slobodan. Vraća li se veliko ime u HNL?

Svojedobno su ga na klupi željeli vidjeti i u Maksimiru i u Gradskom vrtu
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2023. 09:19

Završena je nogometna sezona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a s njom i posao jednog hrvatskog trenera na klupi tamošnjeg prvoligaša. Naime, Goran Tomić dobio je informaciju kako mu ugovor s Al-Nasrom neće biti produljen. Tako je 46-godišnji šibenski stručnjak, nakon osvojenog 9. mjesta u UAE-ligi zgotovio svoj zadatak koji je trajao nekoliko dana više od šest mjeseci.

Tomić je na klupu Al-Nasra stigao 6. studenog prošle godine, nekoliko mjeseci nakon što je otišao iz Rijeke s kojom je prošle sezone igrao finale Kupa Hrvatske. U Emiratima je kao trener odigrao 23 utakmice te ostvario učinak od po 10 pobjeda i poraza, odnosno tri remija.

Nije nemoguće da Tomića ponovno vidimo u HNL-u sljedeće sezone. Bivši trener Rijeke, Lokomotive, Istre 1961 i Šibenika sada je ponovno slobodan, a nije tajna da su ga nakon odlaska s Rujevice u njihovim redovima željeli i Dinamo i Osijek. No, Tomić je imao ugovornu klauzulu po kojoj se do kraja 2022. godine nije smio bez odštete Rijeci upustiti u vođenje drugog hrvatskog prvoligaša pa je odabrao privremeni rad u Emiratima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 17:37