CROPIX
STEPENICA VIŠE

BIVŠI DINAMOVAC IZNENAĐEN EKSPLOZIJOM APSOLUTNE ZVIJEZDE SVJETSKOG NOGOMETA 'Igrao sam protiv Mbappea kada još nitko nije čuo za njega'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. svibanj 2019. 11:37

Karlo Plantak (21) u zimskom prijelaznom roku je iz druge momčadi Dinama preselio u Slaven Belupo. Želio se mladi veznjak okušati u Prvoj HNL, boriti se s najboljim hrvatskim nogometašima. Pogodio je definitivno, za Farmaceute je do sada nastupio na osam utakmica, a bio je starter u posljednje dvije, u kojima je Sertićeva momčad pobijedila Inter i Osijek, te tako prebrinula sve brige oko ostanka u Prvoj HNL.

- Naravno da sam zadovoljan onime što mi se dogodilo u Koprivnici. Slaven Belupo je za mene stepenica više, igram Prvu HNL. Sad sam dobio i konkretniju minutažu, pa je moje zadovoljstvo još veće - kaže na Plantak.

Uzoran klub

Pitamo ga je li igrajući za drugu momčad Dinama očekivao priliku u prvoj momčadi?

- S obzirom na to da sam bio kapetan u drugoj momčadi, možda sam negdje očekivao da ću dobiti pozivnicu da se okušam s najboljima iz modre svlačionice. Da ću se barem priključiti koju utakmicu. Recimo neku prijateljsku. Ali s obzirom na to da se to nikad nije dogodilo, odlučio sam se za odlazak u Slaven Belupo. Nadao sam se da ću u tom klubu prije dobiti šansu nego što bih je dobio u Dinamu. Ispostavio se da je to bio dobar potez. Inače, kad se već podsjećam na svoje dane u drugoj momčadi Modrih, bio sam kapetan Daniju Olmu, Nikoli Mori, Ameru Gojaku... Eto, ti dečki su danas jedni od ključnih igrača europskog Dinama.

Koprivnica, 300119.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 18. kola prve HNL,  NK Slaven Belupo - NK Rijeka.
Na fotografiji: Karlo Plantak i Stjepan Loncar.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
CROPIX

Je li mu dok je igrao za drugu momčad Dinama netko ikada spomenuo da bi mogao doći do najbolje momčadi?

- Ne, nikada nije bilo govora oko toga da bih mogao biti dio prve momčadi. Dosta igrača iz druge momčadi odlazilo je na prijateljske utakmice, ali ja nisam. Sad ne znam jesam li uvijek ostajao zbog činjenice da sam bio neophodan drugoj momčadi. Bio sam, doduše, dva-tri treninga prve momčadi.

Karlo će i o Slavenu Belupu govoriti u superlativima...

- To je zaista odlična sredina. Tko se želi koncentrirati na nogomet nikada neće požaliti ako dođe u Slaven Belupo. Ljudi u klubu su super, grad je super, baš se može uživati. Dobra smo momčad, sad smo se, eto, i dobro posložili, krenule su pobjede, dobri rezultati. Šteta što smo na nekim utakmicama, u kojima smo dobro igrali, prosuli bodove u samoj završnici utakmica. Super se ovdje radi, odlično trenira, Slaven je uzorni klub.

Soccer Football - Ligue 1 - Paris St Germain v AS Monaco - Parc des Princes, Paris, France - April 21, 2019  Paris St Germain's Kylian Mbappe celebrates scoring their second goal     REUTERS/Gonzalo Fuentes - RC14E75C6130
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Plantak nakon završetka ove sezone ima još dvije godine ugovora s Farmaceutima. Inače, da se radi o nogometnom talentu, pokazuje činjenica da je igrao za sve mlade reprezentacije Hrvatske od U-15 do U-19.

- Bio sam na Europskom prvenstvu U-19 reprezentacija, to je bilo posebno iskustvo...

Ispričao nam je Karlo jednu zanimljivu priču s tog Eura...

- Tada sam igrao protiv Kyliana Mbappea! Tada još nitko nije čuo za njega. Tada smo izgubili od Francuske 0:2, a Mbappe nam je zabio jedan pogodak. Na toj utakmici sam imao i jednu dobru priliku, moj udarac je francuski vratar uspio nekako “izvaditi”. Da sam to zabio, tko zna kako bi ta utakmica završila. Nego, vidite kako se dalje kretala karijera Mbappea, postao je jedan od najboljih na svijetu. Nakon te utakmice, mediji su pisali “zapamtite ime Mbappe”. Zaista se vidjelo da je nevjerojatno brz, ali tada nisam mogao pretpostaviti da će biti igrač svjetske klase.

Kaže da se nada da bi možda mogao dobiti poziv u U-21 selekciju.

- S obzirom na to da sam igrao u svim reprezentativnim selekcijama, naravno da sam sanjao da ću biti pozvan u U-21 selekciju. Ne znam koliko je to realno, nikada do sada nisam bio pozvan. Ali tko zna, možda ne izbornik pozove na neku prijateljsku utakmicu. Dečkima svakako želim uspjeh na Euru - zaključio je Karlo Plantak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 09:41