Nenad Bjelica
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

BJELICA ZADOVOLJAN PREDSTAVOM MODRIH! TRENER DINAMA PROGOVORIO I NIGERIJCU 'Imao je iza sebe nemiran dan, nismo ga htjeli izložiti velikom pristisku'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2019. 21:08

U derbiju 24. kola Prve HNL vodeći Dinamo je u Maksimiru svladao drugoplasiranu Rijeku sa 3-1 (1-1) i tako povećao svoju prednost na 17 bodova, dok su u drugom nedjeljnom dvoboju treći Osijek i četvrta Lokomotiva podijelili bodove igrajući 1-1 (0-1).

U Maksimiru je povela Rijeka preko Puljića (6), no tu prednost nije uspjela zadržati do odlaska na odmor jer je Gavranović (42) iz velike gužve uspio proslijediti loptu u mrežu za 1-1. Nastavak je donio dominaciju Dinama koju su okrunili Perić (56) glavom i Moro (69) nogom. Dinamo sada ima 61 bod, dok je Rijeka ostala na 44.

Trener Dinama Nenad Bjelica nije bio oduševljen otvaranjem derbija u kojem je Dinamo primio pogodak nakon samo šest minuta igre.

- Generalno mislim da smo loše ušli u utakmicu, kada je riječ o agresivnosti, ali kada uspoređujemo utakmicu s Osijekom puno bolji smo i življi bili tamo. Dobili smo gol iz prve šanse, ali odmah smo se vratili. Šut Rahmanija, Gavranovića, Šituma...bilo je situacija i prije gola da dođemo do izjednačenje. Na poluvremenu smo se dogovorili da uđemo još jače u utakmicu i jednostavno probati dati Rijeki gol, to smo uspjeli i vrlo sam sretan. Zbog svih igrača koji su danas nastupili.

Hoće li svi biti spremni za nadolazeće utakmice?

- Mislim da da, bilo je povremeno nekih udaraca po zglobovima, ali to je normalno za ove utakmice. Igrali su prvi protiv drugog, Rijeka je jedna ozbiljna momčad čak i kada nisu u punom sastavu, imaju ozbiljnog trenera, tako da, to se može događati, ali odmorili smo neke igrače za četvrtak, nekima dali minute.

Kakva je situacija s Atiemwenom?

- Jučer je imao jedan nemiran dan i nismo ga htjeli izložiti pretjeranom pristisku. Bilo je planirano da igra umjesto Kadziora, ali onda smo kratkoročno odlučili sačuvati ga za kraj, kada bude ritam utakmice malo lakši. Solidno je odradio posao.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 15:52