Damir Krajač / Cropix
SVAĐA U POLUVREMENU

Burno u svlačionici! Sukobili se Zoran Mamić i Ibanez, Argentinca čeka kazna?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. ožujak 2012. 23:31

Do nas se jučer probila insajderska priča iz Dinamove svlačionice. Sukobili su se sportski direktor Zoran Mamić i Luis Ibanez u stanci između dva poluvremena utakmice Dinama i Osijeka! Kao što znate, Argentinac je zamijenjen nakon prve dionice, Ante Čačić ga je ostavio u svlačionici. Takva trenerova odluka Ibanezu nimalo se nije svidjela, točnije bio je ogorčen smatrajući da nije zaslužio takav tretman.

U stanci dok su ostali dinamovci slušali Čačića koji je objašnjavao kako pobijediti Osijek, Ibanez je ljutito skinuo dres i bacio ga prema košari gdje se i inače spremaju prljavi dresovi. Međutim, nije bio precizan, pa je promašio. Sportskom direktoru nije se svidio takav postupak Argentinca, smatrao je da je Ibanez trebao dres mirno odnijeti na odlagalište, pa mu je kazao.

- Zar tako i doma bacaš stvari?

Ibanez je prema našim izvorima iživciran odgovorio.

- Da!

Mlađi Mamić mu je tada rekao da se smiri, te da posluša što trener govori.

- Tako i tako sam zamijenjen, pa mogu pod tuš, zar ne? - odvratio je Ibanez

Sportski direktor ga je još jednom upozorio:

- Ne možeš se tako ponašati u svlačionici.

Tu se priča završila, trener Čačić se nije miješao, jer je verbalni okršaj igrača i sportskog direktora kratko trajao. Saznajemo ipak da će Argentinac na razgovor u klupske prostorije te će morati objasniti svoj postupak. Moguće je da ga stigne i kazna. Ne radi se tu o nekakvom velikom sukobu, može se čak kazati da je normalno da se pod pritiskom i vrućih glava dogode takve situacije. Svlačionica svakog kluba podložna je različitim vrućim reakcijama, svojedobno je, recimo, jedan od najvećih svjetskih trenera sir Alex Ferguson kopačkom u glavu pogodio legendarnog Davida Beckhama, Zlatan Ibrahimović je pri dolasku u Inter stao nasred svlačionice i rekao: “Sad znam zašto nikad ništa niste osvojili, nije čudo kad vam je stari Zanetti najbolji igrač.”

Bilo je mnogo žešćih sukoba u plavoj svlačionici, sjetite se samo “šibenskih šaka” Rukavine i Ademija, a ulasci izvršnog predsjednika su davno opjevani. Svlačionica je nekih bivših godina bila tabu tema, sve što se tamo događalo nije smjelo izaći u javnost. Bilo je jasno iznimaka, mediji su uvijek imali svoje “zviždače”, a danas je tajni iz svlačionice sve manje.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:17