Zagreb, 290912.Stadion Maksimir.10. kolo MAX TV 1. HNL, nogometna utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.Na fotografiji: baklje Torcide na juznoj tribini.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX
NOVA KAZNA ZA HAJDUK

Četiri minute dimne zavjese i prekida utakmice u Poljudu za – 5000 kuna kazne!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. listopad 2012. 20:37

Četiri minute dima i prekida utakmice, dimne zavjese u Poljudu za – 5000 kuna kazne Hajduku. Jest, nismo pogriješili, ne fali nijedna nula: pet tisuća kuna! Komesar lige, tj. disciplinski sudac Maxtv-lige, "fiškal iz Zaboka" Krešimir Vlajčević bio je blag, milostiv prema Hajduku: pet tisuća kuna, to je prva kazna "bijelima" u ovoj sezoni, pa sad imaju "dovoljno prostora za napredovanje...". No, šalu na stranu.

Uglavnom, sa zebnjom se iščekivala kazna nakon što je zbog gusta dima nakon bakljade utakmica Hajduka i Istre 1961 bila prekinuta čak četiri minute. Hajduk je stari znanac "disciplinaca", čuven i kod UEFA, a prošlu sezonu u HNL-u završio je kao ljuti recidivist koji je čak uspio zaraditi i jednu utakmicu bez gledatelja, a što se onda žalbama i milošću pretvorilo u dodatnih - 80.000 kuna globe...

Zanimljivo je da je rečenu kaznu trebalo odraditi u derbiju protiv Splita, u 2. kolu ovog dijela prvenstva, još tamo usred ljeta, ali je bila posušena novcem.

I sad opet – dim?! Ali, ovo je prvi put u novoj sezoni da se pustio dim i sad Vlajčević zapravo kreće od nule, tj. od najnižih 5000 kuna!

Iz Poljuda mu mogu samo reći: hvala! Nije ni Vlajčević uvijek tako crn kako im se čini.

A hoće li pamet stići u glavu, ne znamo, jer gušt je veliki tamo negdje oko 62. minute (evo u nedjelju 62. rođendan Torcide) užgati baklje... Kad se već zapale, bitno je da se ne bace u teren, niti prema terenu... Koliko znamo, to je u ovom slučaju mnogo pomoglo da globa bude minimalna, niti tisuću eura.

Inače, Igor Pamić, trener Istre 1961 zbog isključenja na utakmici protiv Hajduka (psovao je i gestikulirao neprimjereno u samom finišu meča) dobio je globu od 4000 kuna, a isključeni igrač Lokomotive Lamin Samateh kažnjen je s jednom utakmicom neigranja (dva žuta kartona) i 3000 kuna globe, dok se trener Slaven Belupa Roy Ferenčina mora očitovati o svojim izjavama nakon utakmice protiv Cibalije kad se u emisiji "Tribina.hr" na malim ekranima javno obrušio na vodstvo lige smatrajući da suci sude kao da im njegov Slaven smeta, aludirajući na okruženje – opće urote!?

A hvala Romeu na pozivu, ali iz Hajduka mu Juliju neće poslati... Odnosno, Sergije Krešić, sportski direktor Hajduka, pozvan u Stručnu komsiju HNS-a kojom ravna Romeo Jozak, stručnjak iz Dinamove provenijencije, neće sudjelovati u radu te komisije budući da Hajduk prije svega očekuje nov i pravedniji opći ustroj u organima upravljanja i funkcioniranja Hrvatskog nogometnog saveza.

Iz Poljuda su objavili:

- Dok se odnosi između HNS-a i Hajduka u potpunosti ne reguliraju, sportski direktor Sergije Krešić neće sudjelovati u radu nijednog tijela krovne hrvatske nogometne organizacije, pa tako ni Stručne komisije. Sportski direktor Hajduka Krešić je već u nekoliko navrata s ovim stavom izravno upoznao predsjednika Komisije Romea Jozaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. lipanj 2024 16:14