Goran Šebelić / Cropix
VINKOVČANI NE POSUSTAJU

Cibalia jednom nogom zakoračila u polufinale Kupa, blizu je i Slaven Belupo

Vinkovačka Cibalia slavila je u prvom četvrtfinalnom susretu Kupa protiv Istre 1862 odigranom u Puli rezultatom 3:2
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2010. 18:18

Istra 1961 - Cibalia 2-3

Vinkovačka Cibalia slavila je u prvom četvrtfinalnom susretu Kupa protiv Istre 1862 odigranom u Puli rezultatom 3:2. Gosti iz Vinkovaca već su u prvom poluvremenu ostvarili veliku prednost i zgodicima Prgometa u 27. i Kresingera u 43. minuti okrunili svoju bolju igru. Očito je da je lekcija u svlačionici trenera Zorana Vulića malo potakla domaće koji su drugo poluvrijeme otvorili boljom igrom i pogotkom Pauletića već u 48. minuti. No sve je to bilo kratkog daha, iako su igrači Istre dominirali, nisu se baš istakli u realizatorskom dijelu i kazna je stigla u 84. minuti kada je Kolarić goste doveo do vodstva od 3:1. Domaći su smanjili u 88. minuti preko Alimija što im daje male nade da bi u uzvratu mogli napraviti veliki preokret i prolazak u polufinale Kupa Hrvatske.

Zagreb - Slaven Belupo 1-1

Slaven Belupo i Zagreb odigrali su 1:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa i s tim rezultatom zadovoljniji mogu biti Koprivničani. U prvom poluvremenu opet su zagrebaši imali nekoliko dobrih prilika koje nisu znali realizirati - “Zagrebu šanse a Slavenu gol”, dok u drugom poluvremenu do 87. domaćin nije imao rješenje za čvrsti blok Koprivničana i da nije bilo raspoloženog vratara Hrvoja Višića, Slaven je mogao doći do uvjerljivije prednosti.

Gosti su poveli iz prekida nakon kornera Poljaka i Milardovićeve realizacije. U 87. minuti Zagreb je izjednačio nakon što je u šesnaesterac ušao Abdurahimi i poslao centaršut na peterac, gdje je Šovšić glavom loptu usmjerio u lijevi kut i postavio konačni rezultat utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 21:23