NAROD UVIJEK U PRAVU

Ćiro opleo po Šukeru: 'Vuče nerazumne poteze, a samo nestane kad kuća gori'

'Narod je uvijek u pravu, i tko to zanemaruje, taj je utopist' - upozorio je najuspješniji hrvatski izbornik.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2014. 22:27

Trener Zadra Miroslav Blažević bio je realan nakon poraza od Zadra:

- Čestitam svojem kolegi i prijatelju Anti Čačiću, njegova ekipa napravila je apsolutno visok rezultat i definitivno se revanširala za 4:0 u Zadru. Bilo bi nepravedno bilo čime umanjiti ovu izuzetnu predstavu Slavena Belupa rekavši da smo mi bili slabi. Slaven je bio raspoložen, kvalitetan, i siguran sam da će uskoro otići na poziciju koju po kvaliteti i treneru zaslužuje, a to je sredina tablice. Nama ostaje grčevita borba, istina je da imamo dvije utakmice kod kuće, ali ako se ne konsolidiramo tijekom ovog tjedna, onda ćemo teško i postići ono što bi nam moglo dati stanovitu nadu da ćemo spasiti status prvoligaša - kazao je Ćiro.

Ante Čačić imao je pak razloga za sreću i zadovoljstvo, pobjegao je Ćiri na pet bodova, a njegova je momčad napokon riješila i problem realizacije.

- Mislim da smo zaslužili Ćirine komplimente na kojima zahvaljujem. Mogu se ponositi onime što smo prikazali, držali smo konce igre, stvarali smo dosta prilika, na kraju smo bili i efikasni. Zadovoljstvo je potpuno i to veseli, jer je ovaj kontinuitet osvajanja bodova garancija da se možemo odlijepiti od opasne zone. Ova tri boda su jako vrijedna, na kraju smo uspjeli anulirati onih 4:0 iz Zadra, a bili smo u prilici i da postignemo još koji gol više - rekao je Čačić.

Novinari su obojicu trenera pitali i za mišljenje o prosvjedu Torcide, a komentar je ponudio samo Blažević.

- Mislim da se tu rodila jedna opasnost koja nema mjesta u hrvatskoj mladosti, a to je da se najedanput počelo govoriti o hrvatskom jugu i sjeveru. To su tendenciozne političke floskule, hrvatski narod i hrvatska mladost uvijek su bili jedinstveni kad je to trebalo. Narod je uvijek u pravu, i tko to zanemaruje, taj je utopist - upozorio je najuspješniji hrvatski izbornik.

Ćiro je Šukeru zamjerio i što je (prelako) smijenio Štimca s mjesta izbornika.

- Beskrupulozno vuče poteze koji su nerazumni, a onda najedanput nestane kad kuća gori. I ne mogu biti za Šukera. Narod ne može nitko ignorirati, pogotovo narod koji pripada nogometnom puku. Mi smo svi radi njih tu. I to ne može nitko ignorirati!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:38