Zagreb, 130509.Stadion u Maksimiru.Finale Kupa Hrvatske, prva utakmica izmedju Dinama i Hajduka. Na slici: sudac Bruno Maric i Hajdukovi igraci.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
BIJES U OBA TABORA

Delegiranje Brune Marića zapalilo derbi, Ivković poludio: 'Neka pokrade nas!'

Hajduk i Lokomotiva danas u 19 sati igraju derbi na Poljudu kojeg će suditi Bruno Marić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. listopad 2013. 10:09

Nema sumnje kako Tomo Ivković njeguje prijateljski odnos s Joseom Mourinhom. Obraćanje naciji trenera Lokomotive u petak je neodoljivo podsjećalo na ‘show program’ koji u svojim medijskim istupima prakticira Portugalac. Ivković je jasnom porukom pokazao što misli o buri koja se digla oko delegiranja Brune Marića.

- Ako već nekoga treba oštetiti u toj utakmici, neka to budemo mi, jer dosta mi je više da se tri dana priča o svemu osim o nogometu. Lud sam od toga! I onda dođe taj Peraić (povjerenik sudaca, op.p.) s nedopustivom retorikom koja dovodi klubove i suce pod sumnju . Ne želim vjerovati da će me sudac oštetiti , ili da će mi pomoći, jer to je onda dno dna. Zbog takvih likova poput Peraića osjećam se poniženo i za dobrobit hrvatskog nogometa trebao bi dobiti ‘peraju’ - bio je oštar trener Lokomotive.

Iako je nekoliko puta naglasio kako je jedini privilegij Lokomotive život na Kajzerici, redovite plaće i premije te momčad puna potencijala, tema bi redovito završavala na Hajduku.

- Je li itko spomenuo da u subotu na Poljudu igra desetak reprezentativaca i dvije momčadi koje nitko nije vidio na vrhu ljestvice nakon 13. kola? Jel’ se piše o sjajnom poslu koji Igor Tudor radi u Hajduku? Kako je sjajno napravio talijansku defenzivu s hrvatskim vicom u igri? O ambijentu koji bi mogao biti veličanstven? Ne. Ovdje su suci uvijek najbitniji. I sada taj Marić treba istrčati pred trideset tisuća ljudi i plašiti se svake svoje odluke... - ogorčen je bio Ivković.

Oporavio se Pjaca

Što se sportskog dijela priče tiče, na Kajzerici su se pohvalili kako su svi igrači spremni za Poljud. Oporavio se i Pjaca čiji je slučaj Hajduk potencirao kao nepravedan u odnosu na Pašalića.

- Bio je ozlijeđen mjesec dana i stavio sam ga na klupu protiv Istre, i ušao je u nastavku. Iako, Pjaca je za razliku od Pašalića U-21 reprezentativac - naglasio je Ivković.

Split u ekstazi

Lokomotiva je put Splita krenula u subotu rano ujutro. Svjesni su atmosfere Poljuda i to je nešto na što će Ivković staviti naglasak u pripremi utakmice.

- U Hajduku su napravili nešto na što mogu biti ponosni. Cijeli grad je u ekstazi zbog prvog mjesta i ja sam sretan i počašćen što su mi moji igrači omogućili da idem na Poljud uživati u fešti, no varaju se oni koji misle da ćemo biti ‘janje za klanje’. Igrači nemaju strah od neuspjeha i budite sigurni da ćemo protiv Hajduka biti dobri - obećao je trener Lokomotive.

Sastav će biti identičan onome protiv Istre, a plan igre je jednostavan:

- Nećemo ići grlom u jagode, ali na svaku agresiju ćemo odgovoriti agresijom. Bit će to utakmica puna trke i jedna šahovska partija - zaključio je Tomislav Ivković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 19:07