RONALD GORSIC/CROPIX
IGRA SEZONU KARIJERE

Dijete Dinama bit će Modrima možda i najveća prijetnja, u strašnoj je seriji! ‘Respektiramo ih, ali...‘

‘Nitko u klubu nije ovo očekivao uoči sezone i doista imamo razloga za zadovoljstvo‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. listopad 2021. 23:08

Nogometaši Rijeke okreću se subotnjem dvoboju s Dinamom (Rujevica, 17.05 sati), bit će to dvoboj prvo i drugoplasirane momčadi dosadašnjeg dijela prvenstva, vodeća Rijeka ima bod više, ali i utakmicu više od Plavih...

- U odličnom raspoloženju čekamo derbi. Prvi smo na ljestvici, nitko to nije u klubu očekivao uoči sezone i doista imamo razloga za zadovoljstvo. Dobro nam je došla ova stanka i vjerujem da ćemo posve spremni i odmorni dočekati subotnji okršaj velikog uloga - kaže ofenzivni vezni igrač Riječana, Domagoj Pavičić, inače Dinamovo dijete.

Čini se da Pavičić igra možda i najbolju sezonu u karijeri, na njegovim krilima momčad trenera Gorana Tomića pobjedonosno korača i skuplja bodove...

- Ne volim previše pričati o sebi, ali doista se osjećam izvrsno, prepun sam samopouzdanja i uživam u svakoj minuti u igri. No, ponavljam, ne volim sebe izdvajati, cijela momčad dobro igra i izbacuje pojedinca. Gdjekad povuče Drmić, gdjekad Abass, Prince, ili Murić, a i ja se tako ponekad pojavim u tom krugu igrača. Najvažnije je da smo prava momčad, svi dobro “guramo” i zato smo tu gdje jesmo, na vrhu ljestvice. Da nije tako, da momčad nije dobra, pojedinac ne bi sam mogao ništa napraviti.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Ipak, treba istaknuti vaš ovosezonski učinak. Dosad ste, naime, na 15 utakmica postigli pet pogodaka i imali ste jednu asistenciju. Prije tri sezone, na 39 odigranih utakmica, postigli ste pet pogodaka i imali tri asistencije. Prije dvije godine na 26 utakmica zabili ste samo jedan gol (plus tri asistencije), a lani ste odigrali 36 utakmica, postigli ste dva pogotka i jednom asistirali. K tome, zabili ste golove na tri utakmice uzastopno, je li vam se to u karijeri ikada dogodilo?

- Ne! Kad sam prije sedam sezona bio u Lokomotivi, igrao sam dobro i postizao pogotke, ali nikad nisam triput uzastopno bio strijelac. Naravno da sam sretan zbog toga, zaobišle su me ozljede koje su me pratile ranijih sezona i igram svaku utakmicu. Otvorilo mi se, krenuli su me zgodici i nadam se da će se tako i nastaviti. Pun sam samopouzdanja, ti su golovi nagrada za dobre igre.

Gotovo je svaka vaša ovosezonska utakmica bila vatrometna, zabijate dosta pogodaka, ali bome i vaša se mreža često trese...

- Točno je, kad Rijeka igra, onda su najzadovoljniji neutralni ljubitelji nogometa, znaju da će vidjeti spektakl, rezultatske preokrete s mnogo pogodaka! Ali, nama u klubu to baš i nije tako spektakularno, štoviše, proživljavamo niz stresnih situacija tijekom takvih utakmica. Pogotovo je stresno bilo u onoj ludoj utakmici protiv Gorice... Napadački smo odlični, ali moramo smanjiti broj primljenih pogodaka, posebno u dolazećim, težim utakmicama. Protiv Dinama moramo biti kudikamo čvršći i koncentriraniji nego dosad jer Plavi kažnjavaju i najmanju pogrešku.

Bi li vas zadovoljio remi u subotu protiv Dinama?

- Puni optimizma čekamo taj okršaj, domaćini smo i na Rujevici uvijek, protiv svakoga, želimo pobjedu. Tako ćemo igrati i u subotu, sjetite se da smo na Maksimiru zabili Zagrepčanima tri pogotka i osvojili bod. Respektiramo Dinamo, ali normalno je da se kao vodeća momčad na ljestvici nadamo pobjedi na domaćem travnjaku, iako ne bismo trebali biti nezadovoljni ni remijem u derbiju. Bit ćemo strahovito motivirani i vjerujem da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu - kaže Pavičić.

PAVIČIĆEVA SERIJA


9. KOLO HNL-a
- zabio je pogodak u gostujućem remiju s Hrvatskim dragovoljcem (2:2)

10. KOLO HNL-a
- zabio je pogodak u gostujućoj pobjedi kod Gorice (3:4)

11. KOLO HNL-a
- zabio je dva pogotka u gostujućoj pobjedi kod Istre (3:6)

151
utakmicu dosad je za Rijeku odigrao Domagoj Pavičić
20
pogodaka ukupno je postigao Pavičić za Rijeku

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:04