Rasmus Lauritsen zadnji je stranac pristigao na Maksimir

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIVA I DUGA LISTA

Dinamo hrvatskim prvoligašima ‘ubrizgao‘ više od 10 milijuna eura samo u zadnje dvije, tri godine, evo kako

Prvak nakon Lauritsena kupuje samo HNL-ovce, ali za siječanj u plavom klubu gledaju i prema vani
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. prosinac 2021. 15:13

Transferom Petra Bočkaja iz Gradskoga vrta, Dinamo je nastavio trend kupovine igrača iz HNL-a ili igrača koji su već ranije igrali u HNL-u. Zadnji stranac koji je u Dinamo došao iz inozemstva bio je Danac Rasmus Lauritsen, dogodilo se to u ljetnom prijelaznom roku 2020. godine, prošla su od tada već dva prijelazna roka, sad kreće i treći.

Nakon njega doveo je Dinamo Ivana Nevistića, Daniela Štefulja, Marka Bulata, Darija Špikića, Marijana Čabraju, Denija Jurića, sad i Petra Bočkaja. Također, stigli su iz inozemstva igrači koji su već igrali u HNL-u, Duje Čop, Stefan Ristovski i Josip Mišić. Prije Lauritsena sličan je bio trend, Dinamo je doveo Lirima Kastratija, Kristijana Jakića, Luku Ivanušeca, Marka Tolića, Sandra Kulenovića, Frana Karačića, koji nikad i nije zaigrao u HNL-u. Zadnji prije Lauritsena koji nije bio u kategoriji “HNL-ovac ili bivši HNL-ovac” bio je Francois Moubandje.

Tako je Dinamo u zadnje dvije-tri godine u blagajne hrvatskih prvoligaša već ubrizgao više od 10 milijuna eura, a Osijek je novi na toj listi, nakon Lokomotive, Rijeke, Gorice, Šibenika...

Ipak, prema nekim glasinama s tržišta, u Maksimiru gledaju prema inozemstvu, na popisu potencijalnih pojačanja ima i stranaca, igrača koji s HNL-om dosad nisu imali veze. Hoće li u siječnju Modri opet prekinuti ovaj trend?

DIO ONIH KOJI SU DOŠLI

Ivan Nevistić

Daniel Štefulj

Marko Bulat

Dario Špikić

Marijan Čabraja

Deni Jurić

Lirim Kastrati

Kristijan Jakić

Luka Ivanušec

Marko Tolić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 05:40