Damir Krznar
 
 BORIS KOVACEV/CROPIX
KREĆU PRIPREME

Dinamo je već krenuo u akciju: Okupila se brojna poznata lica, a na popisu je osvanulo i jedno novo ime!

Tko će do srijede otpasti, pronaći neku drugu opciju, otići na posudbu, tek ćemo vidjeti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. lipanj 2021. 08:07

Kreće prvak, kreće Dinamo. Prije svih, logično, jer i sezona mu starta prije ostalih, okupit će u petak u 10 sati Damir Krznar brojnu momčad u Maksimiru, na prvoj prozivci očekuje se 30-ak igrača, dok će se neki, poput onih koji su bili s reprezentacijama a nisu na Euru (Majer, Franjić, Stojanović, Milić, Menalo, Moharrami...) priključiti za dan-dva. Tako da će, kad se momčad kompletira čak i ne računajući igrače koji su na Europskom prvenstvu, Krznar do odlaska u Sloveniju 16. lipnja raditi s blizu 40 igrača.

Čak četvorica vratara

Tko će do srijede otpasti, pronaći neku drugu opciju, otići na posudbu, tek ćemo vidjeti. Pripreme, pogotovo ljetne, uvijek su takve, igrači dolaze i odlaze na svakodnevnoj bazi, pa govoriti o konačnim brojkama trenutno nije lako. No, neke se stvari ipak mogu zaključiti.

Prema informacijama od četvrtka u pripreme će, dakle, krenuti čak četvorica vratara - Zagorac, Horkaš, Nevistić i Čavlina. Kad se i ako se vrati Livaković, bit će to prevelika gužva, jasno je da neće biti mjesta za sve. Pokriven je Dinamo i u napadu, Čop, Andrić i Kulenović trebali bi se pojaviti prvog dana, a što će biti dalje... Tu je i povratnik Moubandje, stižu Bulat, Štefulj i Špikić, koje je Dinamo kupio još zimus. Spomenuli smo i Luku Menala, on, kako smo čuli, nije upitan za odlazak na pripreme s Dinamom i ravnopravnu kandidaturu za momčad, što znači da je njegova epizoda na Rujevici završila i da će ostati u Maksimiru. Potpisao je Menalo i novi ugovor s Modrima, tako da riječke nade da bi Menala mogli i dalje gledati u svojoj momčadi više ne žive.

image
Bernard Karrica
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Jedno je novo ime na popisu, koje se dosad nije pojavljivalo. S Modrima će na pripreme i 20-godišnji Bernard Karrica, mlado krilo, koje je ostavilo trag igrajući za Dinamo II i prije toga i juniorsku momčad u Ligi prvaka. Od mlađih na pripreme će već više puta spominjani trojac Šaranić - Baturina - Vasilj te nešto stariji trojac Julardžija - Janković - Krizmanić. Na gotovo svakim pripremama neki mladić iskoči, skrene pažnju na sebe pa i ostane uz momčad, krije li se u nekome od njih netko takav? U svakom slučaju, za sve njih će pripreme s prvom momčadi biti odlično iskustvo. Vratio se i Mario Ćuže iz Ukrajine, ne zna se hoće li ostati u Dinamu i pokušati se izboriti za minutažu ili će opet nekim drugim putem.

Također, saznali smo da će se na pripremama pojaviti i Leovac i Hajrović, s kojima se u Maksimiru više ne računa dugoročno, ali još su igrači Dinama i moraju doći, tek će se vidjeti kako će u Dinamu riješiti njihovu situaciju. Da, dolazi i Amer Gojak, možda ne odmah u petak, koji će također idućih dana morati srediti svoj status, ostaje li u Dinamu s ozbiljnim namjerama ili će se tražiti neki novi transfer nakon neuspjelog posla s Torinom.

image
Ivo Pinto
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Pinto se ne vraća

Zasad se ne zna kamo će Marko Đira, Antonio Marin i Neven Đurasek. Trojac koji je i prošle sezone bio na posudbama, vjerojatno će i u narednoj sezoni krenuti u nekom drugom klubu, prema onome što smo čuli, oni se neće pojaviti na pripremama prvoga dana i neće ići u Sloveniju. Kao ni Ivo Pinto, koji je još uvijek službeno Dinamov igrač, ali s jasnim naznakama da niti on računa s povratkom u Dinamo, niti u Dinamu računaju s njime. Kažemo, bit će tu još dosta pretumbacija, možda i preokreta, možda neki koji su sad trenutno daleko od prvog plana, napreduju u hijerarhiji i obrnuto. Dugo i uzbudljivo ljeto je pred Dinamom, a start je nikad raniji!

TKO BI SE SVE TREBAO POJAVITI NA PRIPREMAMA

Zagorac, Horkaš, Nevistić, Čavlina, Stojanović, Moharrami, Šutalo, Perić, Theophile-Catherine, Milić, Lauritsen, Čabraja, Leovac, Štefulj, Moubandje, Gojak, Julardžija, Janković, Krizmanić, Burton, Mišić, Franjić, Jakić, Tolić, Majer, Bulat, Baturina, Hajrović, Ćuže, Špikić, Menalo, Atiemwen, Kastrati, Karrica, Šaranić, Vasilj, Andrić, Čop, Kulenović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:43