Deni Jurić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MODRI TRAŽE NAPADAČA

Dinamo odustaje od već dogovorenog transfera? Doznajemo gdje je zapelo, spremna je B-varijanta iz HNL-a

Uspjeli smo ‘uhvatiti‘ i što će biti s jednom vječnom rezervom na Maksimiru.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. svibanj 2021. 22:21

Trener i sportski direktor Damir Krznar uz asistenta Marka Vukelića crtaju križaljku Modrih za ljetni prijelazni rok. Maksimalno su se koncentrirali zapravo na moguće posudbe i eventualne odlaske, s obzirom da je u plavoj svlačionici zaista ogromna gužva.

Svi znamo da je glavni posao oko dovođenja igrača obavljen u zimskom prijelaznom roku, tako da nema nikakvog stresa u ljetnom koji stiže. Primijetili ste sigurno da je Dinamo ciljao Denija Jurića, napadača Šibenika, saznali ste i da su se klubovi dogovorili oko njegova dolaska. Ali, ništa još od ‘bijelog dima‘ na tu temu. To nam jasno govori da su zapeli pregovori Dinama i Jurića. Ne kažemo da su prvaci odustali od njegova angažmana, ali izgleda da se ta priča pomalo gasi. Očito jest da Jurić ima neka potraživanja koja u Dinamu ne žele ispuniti, odnosno nemaju potrebe investirati više nego što smatraju da je potrebno.

Konačno, Modri trenutačno imaju četiri napadača, Petkovića, Gavranovića, Kulenovića i Andrića. Zato bila kakva prevelika investicija ne dolazi u obzir... Dinamo želi dovesti još jednog napadača, jer se može dogoditi da nakon Europskog prvenstva Bruno Petković ostvari lukrativni transfer, ali opet priča nije ‘pod mus‘.

Ipak, saznajemo da ukoliko ne dođe do konačnog dogovora s Jurićem, a sve ide u tom smijeru, Modri pucaju, a o tome smo već pisali, na Taichija Haru, mladog Japanca koji se pokazao odličnim u Puli, te koji im je u finalu Kupa zabio dva pogotka. Čak izgleda da je u ovom trenutku Hara izvjesniji od Jurića! No još ima vremena za donošenje konkretnih zaključaka.

Možda si netko postavlja pitanje i što će biti s Danijelom Zagorcem, vječnom rezervom Dominika Livakovića. Kao što znamo, u plave dvore stiže Ivan Nevistić. Ono što smo uspjeli uhvatiti jest - Zagorac ostaje u Dinamu! Bez obzira na sve. Dakle, čak i ako hrvatski reprezentativac Livaković ne ostvari transfer, što je ipak teško za vjerovati, Zagi ostaje stanovnik plave svlačonice. Ako Livi ode, Nevistić i Zagorac boriti će se za plavu ‘jedinicu‘.

Uglavnom prevelikih uzbuđenja kad je prijelazni rok u pitanju, ovog ljeta kako stvari stoje, neće biti. Možda će upravo najveća priča biti dolazak nasljednika Kazu Miure, Taichija Hare.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:26