Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
NISU DJELOVALI UVJERLJIVO, ALI...

DINAMO U LOVU NA IZJEDNAČENJE REKORDA Bjeličina momčad puno je puta slavila s nepopularnim rezultatom, ali ovakvu zalihu je imala samo dva puta

RIJEKA Doprvak za kraj uspješne godine
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. prosinac 2019. 11:57

Tijekom jeseni možda nije tako izgledalo. Dinamo nije djelovao uvjerljivo u HNL-u, čak dijelom polusezone nije bio ni na vrhu ljestvice, znamo da je puno utakmica pobijedio tek s “nepopularnih” 1:0.

Međutim, novci se pred jutro broje, odnosno danas navečer nakon utakmice s Rijekom u Maksimiru (18 sati) kad bi Dinamo, unatoč tom dojmu, mogao izjednačiti vlastiti rekord po prednosti na kraju prvog dijela sezone i 2019. zaključiti s 12 bodova više pred Hajdukom.

U dva navrata dosad Modri su s tolikom zalihom ušli u drugi dio sezone. Prije dvije godine, kad je Mario Cvitanović na klupi jesen završio s 12 bodova više od Hajduka (50:38), Modri su na proljeće, doduše, imali puno problema, prednost se topila i na kraju prvenstvo postalo neizvjesno, međutim, ipak je završilo sretno za maksimirsku momčad. Prije toga, još u sezoni 2007./08. na pauzi je bilo 12 bodova više ispred Rijeke (49:37), u svim drugim slučajevima, čak i kad se Dinamo doimao suverenijim u HNL-u nego sad, nije imao toliku prednost. Prošle sezone prosinac je završio derbijem, pobjedom 1:0 i golom Kadziora, a nakon te utakmice Dinamo je prednost povećao s osam na 11 bodova pred Splićanima (45:34). Dakle, s mogućom pobjedom Modri bi došli na 44 boda, jedan manje nego lani, ali Hajduk je na 32 i tu će i ostati do veljače.

Sastav još u magli

Eto, malo-pomalo, Dinamo je gradio tu prednost, razmišljao o Ligi prvaka, a u HNL-u ipak napravio veliki posao. Naravno, prvo treba skočiti pa reći “hop”, za tri boda protiv Riječana Modri se tek trebaju izboriti, ali čak i da ne uspiju, ne bi to za njih bio nikakav dramatičan neuspjeh.

U slučaju remija u proljeće bi ušli s plus 10, ako izgubi prednost bi bila sedam bodova. I dalje komotna, lijepa zaliha, naravno, pod uvjetom da se Modri na opuste.

U kakvom će sastavu istrčati Dinamo u srijedu jučer se još nije znalo. Danas će Nenad Bjelica imati zadnji trening, vidjeti tko je u kakvom stanju, ima li netko osim Ademija tko bi već mogao na odmor, ima li netko tko će dobiti veću minutažu nego u dosadašnjim derbijima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 09:43