Kristijan Jakić
 GORAN MEHKEK/CROPIX
INTERVJU ZA SN

Dinamov čvrsti Imoćanin bez dlake na jeziku: ‘Jest! Tada sam bio najlošiji, a sad sam izvukao pouku...‘

Dinamov vezni nogometaš gotovo je nezaobilazan u europskim planovima Zorana Mamića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. prosinac 2020. 08:44

Kad je Imoćanin Kristijan Jakić (23) prošlog ljeta stigao u Dinamo iz Lokomotive, malo je tko mogao zamisliti da će tako brzo postati važna karika Modrih. Defenzivni veznjak igrao je na svim ovosezonskim europskim utakmicama Dinama, osim na onoj prvoj protiv Cluja.

Izvukao se iz krize

U posljednje dvije gostujuće europske pobjede koje su zacementirale europsko proljeće ZG-kluba protiv Wolfsbergera i Feyenoorda doslovce je “pojeo” veznje linije suparnika. Ogroman broj oduzetih lopti, dobivenih duela, pretrčanih kilometara...

Pravi je moderni defenzivni vezni, ako Arijan Ademi ikad ode iz Dinama, onda je Jakić njegov legitimni nasljednik, makar i sad igra s njim u paru.

image
RONALD GORSIC/CROPIX


- Na startu u Dinamu je krenulo sve dobro, onda je nastupila mala kriza, ali mislim da sam se dobro izvukao iz nje. Iz utakmice u utakmicu sve sam bolji i bolji - kaže nam u uvodu Jakić.


Onih dana, kad je došao u plavu svlačionicu, pričali smo s njim o njegovoj najdražoj poziciji, je li bolji kao korektor veznog reda ili ipak voli malo više krenuti prema naprijed.


- Moja je pozicija tamo gdje me stavi trener, a na meni je odigrati najbolje što mogu. U Lokomotivi sam igrao malo prema naprijed, ali doveden sam kao šestica, tako sam na tu poziciju i koncentriran. Ispunjavam sve zahtjeve koje trener stavi pred mene.


Kažemo mu da je prvi put na tako velikoj sceni, a nudi igre kao neki rutiner, iskusni igrač kojemu je Europa kao njegovo igralište u dvorištu.


- Vidite, ja na svakoj utakmici dajem sve od sebe, na sto posto upalim motore, uopće ne razmišljam o protivniku, o tome da igram na velikoj europskoj sceni. Moje su misli usmjerene samo na našu momčad i, naravno, na moju igru. Stalno mislim na one zahtjeve koje je trener pred mene postavio. To je moj cilj, njega se držim, ne zanimaju me imena naših suparnika niti u Europi, niti u HNL-u.


U prvoj utakmici s Feyenoordom u Maksimiru mogao je biti tragičar. Na početku utakmice skrivio je jedanaesterac, izvukao ga je Livaković obranom. Je li u Rotterdamu imao dodatni motiv zbog te situacije iz maksimirskog ogleda?
- Jest! Ja sam bio najlošiji igrač Dinama na toj prvoj utakmici s Nizozemcima u Maksimiru. Ali, svakome se može dogoditi pogreška. Iz te pogreške sam izvukao pouku, u četvrtak u Rotterdamu sam pokazao da se tada radilo samo o padu koncentracije, te da mogu odigrati na visokoj razini.

Nisam to mislio

Za kraj Jakić nam je kazao...
- Kad sam dolazio iz Lokomotive, zaista nisam mislio da će mi tako dobro krenuti. Znao sam da je dolazak u Dinamo korak više u mojoj karijeri, ali nisam baš očekivao da ću skupiti toliko minuta, te zauzeti poziciju u europskim utakmicama u udarnoj postavi. Međutim, sve dolazi s radom, držim da sam nagrađen zbog tog rada, truda i zalaganja na terenu - podvukao je Dinamov vezni nogometaš.

7 europskih utakmica za Dinamo odigrao je Kristijan Jakić
1,2 milijuna eura platio je Dinamo za Jakića klubu s Kajzerice

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:13