Ronald Goršić/Hanzamedia /
'OVO NIJE NORMALNO'

DIREKTOR LOKOSA DIŽE GLAS 'Pa to je čisti debilizam! Sve odigrane utakmice, osim onih u Rijeci, Splitu i u Maksimiru su bile poluregularne!'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. veljača 2018. 23:09

Nakon što je potvrdio da je Lokomotiva zatražila odgodu utakmice s Osijekom, direktor Lokomotive Božidar Šikić nam je rekao:

- Ovo nije normalno, svakako bi bilo bolje pričekati tjedan-dva ili čak tri, pa da se igra u normalnim uvjetima, da ljudi dođu na stadion. Ovo nisu regularni uvjeti...

Utakmicu s Osijekom trebali biste igrati 7. ožujka?

- Zašto? Tko zna kako će biti za desetak dana? Ne razumijem zbog čega se forsira da igramo već 7. ožujka, a polufinale Kupa s Hajdukom igramo šest dana kasnije. To je bezvezno rješenje, pa nije li bolje da s Osijekom igramo, recimo, 20. ožujka, ili čak u travnju, kad se probudi vegetacija, kad trava zazeleni... A ovako robujemo nekakvim propisima koji zapravo ni nisu propisi, nego nečija izmišljotina!

Kako to mislite?

- Gledajte, sjetimo se da je prvi termin polufinala Kupa bio srijeda, 28. veljače! A pogledajte kakvo je vrijeme! Pa to je čisti debilizam! Oni koji rade kalendar natjecanja i vode sve to, razmišljaju isključivo o sebi i o tome da se utakmice navrat-nanos odigraju kako bi se natjecanje završilo i kako bi oni zaradili svoju plaću. A u svemu tome pati nogomet - pa nije regularnost odigrati utakmicu u određenom roku, nego je regularnost da se utakmice igraju na kvalitetnim travnjacima, u zadovoljavajućim uvjetima. Sad je na rasporedu treće kolo nastavka prvenstva i sve odigrane utakmice, osim onih u Rijeci, Splitu i u Maksimiru, zapravo su bile poluregularne! Pogledajte na što su nalik tereni u Kranjčevićevoj, u Koprivnici, Zaprešiću, Vinkovcima. I bit će problema sve dok svi klubovi neće imati grijane terene - smatra ogorčeni Šikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 17:46