Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
PIŠE TOMO NIČOTA

UVJETI NA RUJEVICI UOČI UTAKMICE NISU IZGLEDALI TOLIKO EKSTREMNI Sve se moglo jako lako izbjeći, polemike, dvojbe, upiranja prstom!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. veljača 2018. 12:10

Ako nas pitate, oko 16.15, dok su akteri uz suca Batinića vijećali o odgodi, uvjeti na Rujevici nisu izgledali toliko ekstremni.

Hladnoća da, bura je puhala, tek na mahove jačinom koja prijeti nogometu, teren nismo osjetili, ali smo kroz život sigurno gledali 10-15 utakmica koje su odigrane u puno težim uvjetima, po većoj hladnoći i na ledenijim terenima. Kažu i domaći gledatelji i kolege da je gore bilo na utakmici protiv Hajduka čak i na onoj reprezentativnoj protiv Finske.

Opet, u 18 sati izašli smo na rujevički teren. Da se igralo, u tom bi trenutku počelo drugo poluvrijeme. Puhalo je sve jače, teren je uistinu bio tvrd, sigurno igračima ne bi bilo ugodno, dakako i gledateljima. Da ste nas pitali u 16.15 treba li odgoditi utakmicu rekli bismo decidirano - NE. U 18 sati, pak, odgovor bi bio suprotan!

Ali, nismo mi ti koji odlučujemo i odgađamo, a oni koji su za cijelu tu priču odgovorni, stvorili su opet dojam neozbiljnosti. Jer, sve prognoze ovoga tjedna upozoravale su na polarne uvjete, jaku buru, snijeg..., zapravo, uvjeti na Rujevici nisu bili neočekivani.

Kao i na svim drugim stadionima. A opet smo dobili trakavicu, dvojbe, svakodnevne odgode. Neke su utakmice dvaput ili triput mijenjale termin, od petak do utorka, da bi bile sasvim odgođene, ova u Rijeci odgođena je službeno samo pola sata prije početka kad su gledatelji počeli dolaziti, oni koji su se nadali da će se igrati i kad su ostali kod kuće oni koji su dvojili. Dakle, i da se igralo, na kraju bi to bio siromašan posjet! I sad polemike tko je htio igrati, tko nije, kome više odgovara... Na kraju, od pet utakmica odigrana je samo jedna, ona na Poljudu.

Sve se to moglo izbjeći, odgoditi unaprijed čitavo kolo, bilo bi puno bolje i s manje repova. Znamo da je malo termina, da se želi učiniti sve da prvenstvo ima što manje zastoja, ali ovakve odgode i kola s toliko promjena termina u zadnji tren sigurno nisu dobra reklama ionako ocrnjenom HNL-u. Kao lajtmotiv cijele priče stoje igrači i članovi niželigaškog Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Oni su bili jučer gledatelji na Rujevici, došli su kao gosti Rijeke, njima je derbi trebao biti doživljaj i dugotrajna uspomena. Na kraju su dolazili uzaludno, bili su razočarani i tko zna hoće li moći ponovno gledati sraz Rijeke i Dinama.

Da je samo netko unaprijed razmišljao, razočaranje bi bilo puno manje... Kao i polemike, dvojbe, upiranja prstom!

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 06:43