ZELJKO PUHOVSKI Cropix
TURBULENTNO RAZDOBLJE

Ilija Lončarević napustio klupu zagrebačkog kluba nakon samo osam odigranih kola

U petak će na klupi sjediti dosadašnji pomoćnik iskusnog hrvatskog trenera - Ugo Klingor
Piše: JL.Objavljeno: 06. listopad 2022. 21:45

Piše: Ivan Alaupović


Iza momčadi Kustošije je turbulentno razdoblje. U prošlome su kolu poraženi na gostovanju kod Orijenta 1919 s minimalnih 1:0 te ih je rezultat gurnuo na predzadnje mjesto Prve nogometne lige. A dodatan je udarac došao uoči utakmice s Dubravom Tim kabel. Dosadašnji glavni trener, 77-godišnji Ilija Lončarević, napustio je klupu zagrebačkog drugoligaša nakon osam odigranih kola i u petak će na klupi sjediti njegov dosadašnji pomoćnik Ugo Klingor.

Ako je netko već prošao ovakvu situaciju i na kraju završio sezonu odličnim rezultatom, onda je to upravo Kustošija. U razgovoru s kapetanom ove mlade zagrebačke momčadi, 22-godišnjim Rokom Ivankovićem, koji je i kod Lončarevića bio neizostavna karika u svakoj utakmici, prokomentirali smo aktualnu situaciju koja podsjeća na onu od prošle sezone. Tada je zimsku pauzu Kustošija dočekala na predzadnjem mjestu, a onda je uslijedio preporod i u drugom dijelu sezone momčad je ubacila u brzinu više te na kraju završila prvenstvo pobjedom protiv Dinama II (3:2) što im je donijelo peto mjesto na ljestvici.

Puno putovali

- Nemamo sreće - govori Roko, pa dodaje: - Bilo je utakmica u kojima smo bili puno bolji na terenu, ali bi nam nedostajao taj završni dodir da okrunimo utakmicu pobjedom.

Najbolja utakmica, a ujedno i jedina u kojoj su trijumfirali, bila je ona u 5. kolu kad su s 2:0 slavili protiv Hrvatskog dragovoljca.

- Iza nas je raspored u kojemu smo puno putovali, skoro svaki vikend gostovanje. Sad nas očekuje pet utakmica u Zagrebu, od kojih tri igramo na domaćem terenu. Iako smo u prvoj domaćoj utakmici doživjeli 1:4 poraz od Dugopolja, nakon toga smo se dobro zamislili, međusobno razgovarali u svlačionici nakon utakmice i rekli jedni drugima da moramo i možemo bolje - govori Roko.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Možda se upravo ključ rezultata krije u brojnim odlascima i dolascima svakoga ljeta. Pa je tako i uoči ove sezone ekipu napustilo nekoliko stožernih igrača iz prošle sezone, a možda najzvučniji bio je odlazak najboljeg strijelca Jana Jurčeca, koji je otišao u austrijski Altach. Isto je tako došla velika grupa novih igrača, nešto starijih i mlađih, pa kapetan kluba vjeruje kako ponovno treba malo vremena da sve sjedne na svoje mjesto.

- Kemija je odlična u ekipi, novi igrači brzo se prilagođavaju, ali treba nam još malo vremena. Vidjeli smo to i u prvoj utakmici, nekad trema zna odraditi svoje, pogotovo kad prvi put igrate u malo višem rangu - rekao je Ivanković pa se i sam prisjetio svojeg nogometnog puta koji ga je 2015. iz Marsonije doveo u Zagreb:

- Proveo sam neko vrijeme igrajući u Zagrebu i Rudešu prije negoli sam 2018. došao u juniore Lokomotive. Borili smo se za prvo mjesto, igrali smo finale Kupa, a ja sam imao puno povjerenje tadašnjeg trenera. To mi je pomoglo da sazrem kao igrač i steknem samopouzdanje koje danas imam.

Nikpalj opet trenira

Nakon toga, došao je Roko na ljeto 2019. u Kustošiju gdje je sada već četiri sezone. U prvoj je još sakupljao malo seniorskog iskustva, ali od tada je neizostavan član na terenu. S kapetanskom vrpcom na ruci, vodi jednu novu ekipu u Prvoj ligi, u kojoj se pokazalo da svatko može dobiti svakoga. Dovoljno o tome govori podatak da Kustošiju na pretposljednjem i Jarun na trećem mjestu razdvaja samo šest bodova, stoga nije nemoguće u kratkom roku potpuno preokrenuti sezonu. Možda je ovih pet utakmica u Zagrebu prilika za to, a prva dolazi protiv Dubrave.

- Protivnik nam je dobro poznat, u ljetnim pripremama smo ih pobijedili 2:1, ali i njihova se momčad kao i naša promijenila od tada. Dat ćemo sve od sebe da razveselimo naše navijače - zaključio je Ivanković uoči utakmice.

Kustošija bi trebala istrčati u sličnom sastavu kao i protiv Orijenta u prošlom kolu uz nekoliko sitnih promjena. Šušković Jakopac i dalje se oporavlja nakon operacije, a protiv Dubrave pravo nastupa neće imati još jedan stožerni igrač obrane, Luka Smoljo. Nakon kratke ozljede, vraća se Mislav Komorski, a postoji mogućnost da u momčadi ponovno vidimo Emanuela Nikpalja koji je ponovno počeo trenirati s ekipom.

Linker
18. travanj 2024 22:03