Tomislav Šarić (lijevo) se vratio u Zagreb 

 MEHMET MURAT ONEL Anadolu Agency Via Afp
VRATIO SE KUĆI

Iskusni veznjak se vratio u Hrvatsku i pojačao Zagrepčane: ‘Dosta je bilo igranja izvan naše zemlje‘

Tomislav Šarić znatno je pojačanje za momčad trenera Jerka Leke u nastavku vrlo neizvjesne sezone
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 21:45

Nakon godina igranja u inozemstvu, a igrao je u Italiji i Latviji u kojoj je igrao skoro pet prvenstvenih sezona noseći dres Rige i RFS-a, kući se vratio zadnji vezni igrač Tomislav Šarić koji će 24. lipnja proslaviti 33. rođendan. Tomislav je nogomet inače započeo igrati u tadašnjem zaprešićkom Inkeru, u gradu gdje danas živi s brojnom obitelji, sa suprugom Ivanom i kćerkicama Lucijom i Marijom i najmlađim sinčićem jednogodišnjim Lukom.

Igrajući za RFS iz glavnog grada Latvije jako dobro pamti nastupe njegovog, sada već bivšeg kluba u Konferencijskoj ligi u kojoj je u vrlo jakoj konkurenciji talijanske Fiorentine, turskog Istanbul Basaksehira i škotskog Heartsa, RFS-a koji je osvojio dva boda:

- Ta dva boda osvojena u vrlo jakoj skupini za moj sada već bivši klub ni u kojem slučaju nisu neuspjeh - rekao je Šarić.

O povratku u svoju zemlju kao i o svom novom klubu Tomislav je rekao:

- Mislim da je bilo dosta igranja izvan naše zemlje, a za igranje u vrlo lijepoj zemlji Latviji vežu me jako lijepe uspomene. Što se pak mog dolaska u Jarun tiče odmah ću reći da sam se vrlo brzo dogovorio s ljudima koji vode Jarun na čelu s predsjednikom Grgurom Jolićem. Prije dolaska u Jarun o tom klubu sam čuo samo riječi pohvale i zaista sam jako zadovoljan što ću u idućem periodu nositi dres Jaruna.

Pred Jarunom je itekako zahtjevan nastavak prvenstva u SuperSport 1. NL?

- U ligi koja je po svemu sudeći itekako zahtjevna pred mojim novim klubom je još 16 itekako ozbiljnih utakmica no potpuno sam siguran da ćemo se pod vodstvom trenera Jerka Leke uspješno pripremiti za nastavak prvenstva. Već nas u prvoj utakmici nastavka prvenstva čeka 18. veljače domaća utakmica protiv vinkovačke Cibalije, a sedam dana kasnije gostovanje u Dugopolju. U svakom slučaju ja sam optimist i potpuno sam uvjeren da će Jarun i u sljedećoj prvenstvenoj sezoni igrati u drugom razredu hrvatskog nogometa - rekao je Tomislav Šarić.

Na kraju ovog razgovora Tomislav Šarić nije zaboravio spomenuti fantastičan uspjeh naše nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru:

- Našoj sjajnoj reprezentaciji kapa do poda. Svi naši reprezentativci zaslužuju velike pohvale zbog rezultata koji su ostvarili u Kataru na ponos svih nas Hrvata. Naš fenomenalni kapetan Luka Modrić još jednom je potvrdio da je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena. Naravno, velike pohvale i našem stručnom stožeru na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem koji je na briljantan način vodio našu reprezentaciju do osvajanja brončanog odličja.

Jerko Leko će u ponedjeljak u 10.00 prozvati igrače koji će u drugom dijelu sezone pokupšati napredovati na ljestvici 1. NL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:10