CROPIX
SAMO BOD U DŽEPU

Kiks prvog kandidata za povratak u Prvu HNL: Najbolja utakmica sezone, a ipak su ostali bez pobjede

Do zimske stanke Šibenik igra čak 6 utakmica u gostima, samo 3 kod kuće
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 04. listopad 2023. 22:34

Šibenik je u ponedjeljak odigrao prvu domaću ove sezone u kojoj nije pobijedio. Remi protiv gostiju iz Dugopolja ima gorko-slatki okus.

Gorak jer su igrači Marija Carevića odigrali najbolju utakmicu ove sezone (prethodne 4 domaće pobijedili, uz gol razliku 11:0), ali su svejedno ostali bez 3 boda, dok na koncu ne mogu odveć žaliti, jer su mogli ostati i bez tog boda.

Kada nakon dvadesetak minuta igre promašiš penal, pogodiš okvir gola i promašiš još dva zicera i umjesto vodstva od 2 ili 3:0 primiš gol, na kraju ne možeš biti nezadovoljan remijem.

Na kraju je Šibenik došao do boda tek iz drugog dosuđenog jedanaesterca, koji, blago rečeno, ne spada u onu kategoriju eklatantan.

Navalio je Šibenik po drugi gol, nerijetko i bezglavo ostavljajući samo dva “osigurača” na centru, i dobro je po njih da ih Dugopolje nije kaznilo.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Dojam je da su Narančasti u nastavku prerano odustali od pas igre i kombinatorike, umjesto toga odlučili su se za ubačaje i udarce kroz šumu nogu.

Sve u svemu, može Šibenik žaliti zbog propuštene prilike da ostanu stopostotni na Šubićevcu, ali ako nastave tako igrati, teško da će se neki drugi rivali izvući iz šibenske utvrde kao što je to uspjelo Dugopolju.

- Protiv Dugopolja je bila naša najbolja utakmica, sigurno, a nismo pobijedili. U takvom smo momentu, negdje smo se zamjerili, znam gdje, ali neću opet o tome. To su ti momenti u nogometu, imaš penal u trećoj minuti, tri mrtve šanse, gredu. U prva četiri kola to bi sve ušlo, jer smo bili u dobrom momentu. Odigrali smo junačku utakmicu, stvarno sam ponosan na momke, nije floskula. Na kraju smo, moram reći, izvukli bod, iako smo imali dominaciju, kontrolu igre, šanse, milijun ubačaja, ali realizacija nije išla - rekao je Carević i dodao:

- Znao sam da će nas kazniti kada toliko promašiš, ali velika je stvar vratiti se iz toga, jer obično ekipe tada psihološki padnu. Pokazali smo da imamo karakter. Ponovit ću, mlada smo momčad, Dugopolje, recimo, ima pet igrača starijih od 32 godine i to se osjeti, ta stabilnost, da ne gube glavu u momentima kad smo mi bili u naletu. Mi to nemamo, mladi smo, momcima treba podrška, i ona s tribina. Bit ćemo na kraju tamo gdje trebamo biti, ali moramo ići korak po korak, prvenstvo je dugo. Moramo samo nastaviti ovako, ako treniramo pošteno kao do sada doći će opet naš moment. Uostalom, i dalje smo prvi.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Šibenik je i dalje prvi na tablici 1. Nogometne lige, ima igru, iako još ne i zrelost, koja dolazi kasnije. Za biti još bolji trebat će i više stabilnosti, posebice defenzivne u gostima, jer u 5 prethodnih domaćih utakmica primili su samo 1 gol i dozvolili suparnicima tek pokoju šansu. Trebat će i golovi Ivana Božića, koji je u realizatorskoj krizi, ali čije kretnje, dubina, povratna trka, sposobnost da sam sebi kreira šansu, mnogo znače momčadi.

Do zimske stanke Šibenik igra čak 6 utakmica u gostima, samo 3 kod kuće. Prva na redu je u Zmijavcima, gdje Narančaste čeka sve samo ne lagan suparnik.

Linker
01. svibanj 2024 06:50