Zrinski Osječko 1664 i Šibenik će se boriti za naslov

 VLADO KOS Cropix
KREĆU DRUGOLIGAŠI

‘Puno je veća razlika između prve i druge, nego druge i treće lige. Tri kluba će se boriti za naslov‘

Davor Mladina je najavio nastavak natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 16. veljača 2024. 23:32

Današnjim derbijem zapada i istoka Zagreba, odnosno Jaruna i Dubrave, nastavlja se sezona Prve nogometne lige. Dok su oči većeg dijela nogometne javnosti usmjerene u dugo neizvjesniju Hrvatsku nogometnu ligu, drugi rang domaćeg nogometa donosi jednako izjednačenu borbu za prvo mjesto tablice, odnosno jedno koje nosi promociju u elitni razred hrvatskog nogometa.

Senzacija prvenstva Zrinski Osječko 1664 u svom debiju u drugoj ligi odmah je došlo do vrha tablice s 41 osvojenim bodom nakon 17 odigranih kola, relegirani prvoligaš Šibenik drugi je s pet bodova zaostatka, dok je prošlogodišnji viceprvak Vukovar 1991 za sada trećeplasirani.

Za najavu drugog dijela sezone teško se može zamisliti boljeg sugovornika od Davora Mladine. Iskusni strateg poznat je po uvođenju drugoligaških klubova u elitni razred, a trenutni trener Rudeša je prošle godine s prvoligašem sa zapada metropole osigurao promociju. Ovu sezonu jedan period bio je i za "kormilom" Dugopolja, s kojim je bio odmah ispod vodeće trojke PNL-e.

- Vidim tu borbu za sami vrh Prve nogometne lige sličnim kao i ovoj u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Zrinski Osječko, Šibenik i Vukovar 1991 vidim u završnici također u samom vrhu tablice, slično kao Rijeku, Dinamo i Hajduk. Ta tri sastava pokazala su najveću kvalitetu u ligi i s pravom su odvojeni na prva tri mjesta. Osim samih bodova i gol razlika im pokazuje "odskakanje" od ostatka tablice - rekao je Mladina.

Zrinski Osječko 1664 u Prvoj NL i na najboljem je putu da izbori plasman u elitni rang hrvatskog nogometa, Šibenik je spreman na ekspresni povratak u HNL nakon prošlogodišnje relegacije, dok Vukovar s "kosturom" momčadi najbolje poznaje ligu.

- Zrinski Osječko radi odličan posao od ulaska iz trećeg ranga domaćeg nogometa i najbitnije je da ne ulaze u "crne rupe", što do sada nisu. Dobar posao očito rade, jer momčad koja je godinu ranije dobila priliku igrati Prvoj NL-u, stvarno pokazuje zrelost kao da je tu već neko vrijeme, samo je pitanje hoće li izdržati do kraja. Šibenik, bivši prvoligaš koji naravno ima cilj vratiti se u elitno društvo što je to prije moguće. U vrhu su, sve je moguće, pet bodova je razlike između prvoga i drugoga i to se brzo "okrene". Na dva boda od njih je i Vukovar 1991. Njima je ovo druga sezona zaredom na vrhu, poznata im je ta borba i momčad čiji je "kostur" ostao od prošle godine svakako može pomrsiti račune vodećem dvojcu. Velika je to utrka i nijedna od te tri ekipe ne bi nepošteno uzela titulu na kraju.

Mladina je u rujnu prošle godine pronašao angažman u Dugopolju, s kojim je radio dobar posao i cijelim angažmanom bio u "gornjem domu" tablicu PNL-e. Ipak, zov Rudeša i prvoligaškog nogometa, koliko god Zagrepčani bili u teškoj situaciji da u tom društvu u ostanu, bio je ipak prejak. Premda se u Dugopolju zadržao vrlo kratko, na predsjednika kluba Marija Smodlaku ostavio je prema njegovim riječima je ostavio duboki utisak, radi se o vrlo kvalitetnom nogometnom stručnjaku i velikom gospodinu.

- Dugopolje se koncentriralo na mlade igrače s kojima će pokušati ostvariti što bolji plasman na kraju krajeva. Nisam više u klubu pa ne mogu previše komentirati, ali mislim da je zdrava atmosfera u svlačionici na njihovoj strani i ako ti igrači na koje sada računaju da iskoriste maksimalno dobivenu priliku pokažu da se mogu nositi s ostatkom lige, kroz izvjesno vrijeme će možda moći zaprijetiti boljem plasmanu i ja ću im u tome biti najveći navijač.

Kolika je senzacija da je jedan trećeligaš (Zrinski), odmah po ulasku u ligu više preuzeo vodeće mjesto na tablici. S obzirom na manjak iskustva igranja te lige?

- Svaka čast, činjenica je da je odličan posao odrađen, da nije tako trenutno epilog ne bi mogao biti izvediv. Prvo mjesto nije mala stvar, to ne umanjujem nikako, ali nije toliko velika razlika između trećeg i drugog ranga našeg nogometa. Ponavljam, nije sigurno bilo lako ostvariti ovakav uspjeh, ali puno je veća razlika između prve i druge, nego druge i treće lige, što je i logično - zaključio je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 04:56