Josip Majić

 Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
SUPERSPORT PRVA NL

Šibenik u drami pobijedio Cibaliju, Slavonci doživjeli peh, borba za elitu sve uzbudljivija

Pogodak odluke zabio je Josip Gačić u 85. minuti
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 24. ožujak 2024. 19:12

Šibenik - Cibalia 1:0 (Gačić 86.)

Šibenik, stadion Šubićevac. Gledatelja 1.100. Sudac: Ante Jurić (Split) 5,5. Pomoćnici: Maloča, Podrug. Četvrti sudac: Vukančić. Delegat: Tomačić.

ŠIBENIK (3-4-2-1): Đaković 6,5 - Perić 6,5 (od 83. Brajković -), Punčec 7, Dujmović 7 - Kolega 6 (od 71. Torres -), Marijanović 5,5 (od 62. Delić 6,5), Pozo 6,5, Cvijanović 6 - Majić 7, Božić 6,5 (od 83. Gačić 7) - Toševski 6,5. Trener: Mario Carević 7.

CIBALIA (4-4-2): Kovačević 6 - Buić 6 (od 81. Lišnić -), Agić 6, Crnčec 6, Rubić 6 - Išasegi 6, Lozić 6 (od 69. Pejić 6), Kukrika 5,5 (od 63. Šarić 6), Bosak 6 - Markanović 5,5, Miljanić 5,5 (od 81. Jazvić -). Trener: Siniša Sesar 6.

ŽUTI KARTONI: Kukrika (51), Punčec (62), Carević (64), Miljanić (76), Pejić (90+3).

IGRAČ UTAKMICE: Josip Gačić


Šibenik je u pravoj drami golom stopera Gačića, u 86. minuti pobijedio borbene Vinkovčane, i ponovno vratio zaostatak za Zrinskim na dva boda. Borio se domaćin i s neugodnim, poletnim gostima iz Slavonije, ali i s pritiskom koji ih je očito sputavao u nastojanjima da upišu važne bodove. Zaslužio je po svemu Šibenik pobjedu i izborio je na "mišiće", ali da je minutu prije Gačićevog gola Jazvić zabio zicer u trenutcima kada je Šibenik jurio gol, mogli su Slavonci kući pjevajući.

image

Iker Pozo

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Prvih petnaestak minuta nije bilo uzbuđenja, iako je Šibenik težio kroz pas igru doći do prilike. Onda se nešto konkretnije dogodilo u 16. minuti, nakon odbijene lopte Majić je pokušao prizemno lijevom slabijom nogom - pokraj gola. Bio je to okidač za sve žešće napade Narančastih, Majić je preciznom dubinskom loptom izbacio u prostor za Toševskog, Makedonac je želio sve sam riješiti i okončao sve mlitavim udarcem.

U 25. minuti Marijanović je potegnuo s oko 25 metra i uzdrmao gredu! U jeku kontinuiranih napada Šibenčana gosti su nastojali malo pomalo doći do gola Đakovića, i kada ih je većina ostala u polju Šibenika sjevnula je munjevita kontra. Majić za Božića, ovaj za Toševskog koji se u odličnoj prilici spetljao. No, valja biti pošten i kazati kako je i teren odradio svoje. Nakon malo više od pola sata ukazala se i Cibalia u napadu, prošli su po lijevoj strani brzo, izbačen je u priliku Bosak, ali je njegov snažan udarac otišao povrh gola.

image

Mario Carević, trener Šibenika

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U sljedećem napadu Šibenika nova velika prilika, lopta je došla do Toševskog koji je s oko desetak metara iz poluokreta naciljao vratnicu. I, nije to bilo sve, u 42. je Išasegi pucao glavom, ali prelako za Đakovića. Potom je Majić sve sam pripremio, zapucao s oko 22 metra - bez problema je to ulovio Kovačević. U 43. je stoper Šibenika Dujmović u stilu Beckenbauera u iznio loptu iz svoje zadnje trećine, došao do ruba kaznenog prostora, dao povratnu za Božića, stvorila se gužva koju je Kolega zapucao u blok. I za kraj zanimljivog, otvorenog prvog dijela Miljanić je nakon kornera pucao glavom iz blizine, ali za malo neprecizno.

U drugom poluvremenu su se na istoku pojavili i Ultrasi, njih dvadesetak. Na terenu ista slika, Šibenik napada, ali i Vinkovčani imaju isti plan. U 50. opasan prekid za domaćine, Dujmović na prvoj vratnici neprecizan. Opasan je bio i udarac Bosaka s oko 16 metara, Đaković je to jedva ukrotio. Kako je vrijeme odmicalo Šibenik nogometaši Cibalije bivali su sve čvršći, držali su nulu ali povremeno su organizirano dolazili naprijed.

image

Josip Majić

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image

Siniša Sesar, trener Cibalije

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Primjetna je bila i sve veća nervoza Šibenčana koji su nerijetko griješili u pasu, pa je trener Carević izvadio veznjaka Marijanovića, a ubacio još jednog napadača - Delića. Vrlo brzo ušao je i Torres, deviza Šibenčana više nego jasna - totalna ofenziva, na sve ili ništa. Čim je ušao hitronogi Kolumbijac je umalo zabio glavom. Još bliže golu bio je Toševski kada je pucao iz blizine a Kovačević sjajno obranio. Odmah potom udarac Poze blokirala je VK obrana. Cibalia je sve teže disala, Perić je probio stranu, ubacio u sredinu ali u tom silnom fliperu lopta se izbila iz 16 metara Vinkovčana. Vrebala je Cibalija svoju matnu šansu, koja se valjda trebala dogoditi, Jazvić je izbio sam ispred Đakovića, prebacio kapetana Šibenika, ali za malo i gol.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

image

Funcuti

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Ipak, Šibenik je uspio slomiti čelični lokot gostiju s Bosuta, Majić je zaradio i izveo korner, u gužvi ispred gola najbolje se snašao Gačić, ubacivši loptu s par metara u mrežu, za ludilo na tribinama. Stoper Narančastih je netom prije ušao u igru. Bivši kapetan Cibalije zabio je tako svom negdašnjem klubu iz kojeg je ljetos stigao na Šubićevac. Prilikom gola ozlijedio se branič gostiju Crnčec koji više nije ni nastavio igru. U sučevoj nadoknadi od 5 minuta nova velika šansa za Šibenik, nakon bombe Majića Delić je prsima promašio za par centimetara. Tih 5 minuta za domaćina je trajalo kao vječnost, ali je Šibenik uspio obraniti teško stečeni kapital za veliko slavlje u toj ludoj jurnjavi za Zrinskim.

Linker
24. ožujak 2024 19:18