MATIJA DJANJESIC Cropix
BODOVI OSTALI U ZAGREBU

Uzbudljivo u Prvoj NL: Rudeš preokretom do stopostotnog učinka, uvjerljivi Vukovar i Solin

Rudeš ovom pobjedom ostaje na vrhu lige. Iduće kolo, 27. kolovoza, čeka ih gostovanje kod Cibalije.
Piše: Ante Šakić/Damir Begović/HinaObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 21:02

Rudeš - BSK Bijelo Brdo 2-1 (Rešetar 67‘, Gudelj 90‘+3‘-11m/Pudić 43‘)

Uspješan ovogodišnji debi pred domaćom publikom imao je Rudeš u susretu protiv BSK Bijelog Brda. Trend ove dvije momčadi da svaka je na svome terenu uzme puni plijen nastavljen je pobjedom Rudeša 2:1, koji tako ostaje stopostotan ove sezone Prve nogometne lige.

Prije prvog sudačkog zvižduka tribine su čestitale zagrebačkoj maratonki, Matei Parlov Koštro, drugoplasiranoj na Europskom prvenstvu u Münchenu.

Odmah su se gosti postavili kao više nego dostojan protivnik favoriziranom domaćinu i pokazali da dobra utakmica protiv Hrvatskog dragovoljca u prvom kolu nije bila slučajna. Unatoč boljem ritmu s loptom u nogama, domaćin ne uspijeva to kapitalizirati i kapetan Ćosić s par pravovremenih reakcija prekida kontre gosta.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Od sigurnog primljenog pogotka ih u 24. minuti spašava vratar Karlo Kralj. Nakon prve sjajne obrane, lopta se odbija u noge gostima koji se pet metara od gola ne snalaze i pogađaju opet odličnog pozicioniranog golmana Rudeša. Ipak, angažman gostiju se u 44. minuti isplaćuje. Jedan od naleta Bijelog brda završava odličnim ubačajem Josipa Čikvara u prostor domaćih, pravovremeno lopti smjer kretanja prema mreži mijenja Dario Pudić i gosti zasluženo na odmor idu s prednosti od jednog gola.

Veliki posao u pobjedi imao je strateg domaćih Mato Neretljak. Pogođenim izmjenama uspijeva razbuditi momčad koja ulazi u nastavak puno odlučnije. Osvježenje se odmah osjeti i Rudeš preuzima kontrolu svojom igrom. Konstantnost im se isplaćuje u 67. minuti.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Odličan ubačaj Luke Liklina u gol sjajnim udarcem glavom pretvara Dominik Rešetar, svega tri minute nakon ulaska u igru. Odlična kombinacija dva posljednja pojačanja Rudeša okrunjena pogotkom. Utakmica postaje isprekidana izmjenama i prekršajima. Rudeš pred kraj preuzima inicijativu, dok se gosti čine zadovoljniji podjelom bodova.

Onda u 93. minuti na oduševljenje domaćih navijača Dobrijević radi prekršaj u svojih 16 metara i sudac Titlić svira kazneni udarac. Tomislav Gudelj mirno pogađa desni kut vratara Đilasa i sva tri boda ostaju u Zagrebu.

Rudeš ovom pobjedom ostaje na vrhu lige. Iduće kolo, 27. kolovoza, čeka ih gostovanje u Vinkovcima kod Cibalije. Domaćin se u toj utakmici nakon dva neriješena rezultata nada prvoj pobjedi ove sezone, dok Rudeš gleda kako nastaviti svoj uspješni pobjednički niz u pohodu na dogo očekivanu promociju u najviši rang domaćeg nogometa.



Vukovar 1991 - Jarun 4-1 (Aleksić 8‘, Barišić 50‘, 80‘, Gonzalez 75‘/Bilobrk 13‘)

U otvaranju utakmice - vatra! Barišić je, sjajno poslužen od lucidnog Gonzaleza, izišao sam pred Matasovića, no iskusnom napadaču barut je bio vlažan, ništa od 1:0, totalni promašaj...

Ali, pet minuta kasnije domaći su kapitalizirali odličan i angažiran ulazak u utakmicu; opet je u ulozi asistenta Gonzalez čiju je “loptu s očima” Aleksić znao materijalizirati i pospremiti iza leđa gostujućeg vratara. “Odbor za ljubljenje i čestitke” spremno je dočekao Aleksića koji je tako nastavio u sjajnom ritmu u kojem je odigrao prošlu sezonu, osobito njezinu završnicu.

No, još pet minuta kasnije na semaforu je uspostavljena rezultatska ravnoteža; Bilobrk je dobio zračni dvoboj s Baltićem u kojem je sačuvao dovoljno snage i koncentracije za efikasnu završnicu; s vrha kaznenog prostora “probio” je nemoćnog Kolića - 1:1!

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Nakon sadržajnog “frtalj sata” na terenu je, suprotno očekivanjima, nastupilo primirje. Vatra se nije rasplamsala, uz tek poneku polušansu akteri su se dovukli do predaha.

Raspucao se Barišić

U razdoblju predaha između promjene strana Barišić je osušio barut, što je izravno utjecalo na daljnji razvoj događaja; Đozla je u 5. minuti nastavka poentirao za 2:1, s druge vratnice, na prazan gol.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Jarunove akcije dodatno su splasnule sredinom nastavka kada je isključen Međimorec, što je Vukovarcima potpuno otvorilo koridor prema trijumfu. Kolumbijac Gonzalez je dopadljivu izvedbu okrunio atraktivnim pogotkom sa 16 metara, malo iskosa, kojim je u 76. minuti svoju momčad odveo na dvokorak prednosti. Ionako tanku nadu gostiju iz metropole da grad na Dunavu mogu napustiti neporaženi uništio je Barišić svojim drugim, a vukovarskim četvrtim pogotkom u 80. minuti, zabio je glavom, centrirao je Periša.

Novak u ligi otvorio je tako (n)ovu sezonu izvan svih očekivanja. Nakon 180 minuta igre na kontu Bojkove momčadi velika su četiri boda (na premijeri je, podsjećamo, zabilježen gostujući remi bez pogodaka protiv Dubrave TK), u svlačionici je prisutno samopouzdanje i samopoštovanjem, a u jedrima snažan vjetar za nove izazove...



Uvjerljiv je bio i Solin na domaćem terenu te je u dalmatinskom derbiju nadigrao Croatiju iz Zmijavaca s 4-0. U prvom poluvremenu su zabijali Nimeli i Maganjić, a u nastavku Mamić i Vodanović.

Orijent 1919 je dva puta vodio protiv Dubrave Tim Kabel, ali je završilo 2-2. Svaka je momčad postigla po jedan pogodak s bijele točke.

Prva NL, 2. kolo:

Solin - Croatia 4-0 (Nimeli 17, Maganjić 28, Mamić 77, Vodanović 83)

Rudeš - BSK Bijelo Brdo 2-1 (Rešetar 67, Gudelj 90+3-11m/Pudić 43)

Vukovar 1991 - Jarun 4-1 (Aleksić 8, Barišić 50, 80, Gonzalez 75/Bilobrk 13)

Orijent 1919 - Dubrava Tim Kabel 2-2 (Mulac 11, Tadejević 32-11m/Ljubanović 29-11m, Vajdovčić 80)

Petak:

Hrvatski dragovoljac - Cibalia 0-0

Kustošija - Dugopolje 1-4 (Šaronja 64-11m/Kurtović 6, Čengić 19, Torres 58, Kovačević 77)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:41