Nogometaši Trnja (u bijelim dresovima) poraženi su od Marsonije 3:0

 DANIJEL SOLDO Cropix
SILNO OGORČENI

Velika nepravda prema jednom od najstarijih ZG klubova: Osvojili 3. mjesto, pa ispali u nižu ligu!

Zašto se nije igrao uzvrat? A ako je već morao biti jedan meč, zašto ne na neutralnom terenu?
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 20. lipanj 2022. 23:00

Zbog reorganizacije sustava natjecanja u drugom razredu hrvatskog nogometa, kao i u trećem razredu, Trnju, jednom od najstarijih zagrebačkih nogometnih klubova, nanesena je velika nepravda.

U vrlo jakoj 3. HNL Središte koja je brojala 18 klubova u prvenstvenoj sezoni 2021/22., Trnje je zauzelo visoko treće mjesto, no u sljedećoj prvenstvenoj sezoni Trnje će igrati u četvrtom razredu hrvatskog nogometa. Što je tomu tako krive su kvalifikacije za popunu buduće 2. HNL, što će o jeseni biti treći rang HR nogometa.

Kao što je poznato, Trnju je ždrijeb dodijelio gostovanje u Slavonskom Brodu kod Marsonije, koja je osvojila četvrto mjesto u 3. HNL Istok, od koje je Trnje doživjelo poraz nakon kojeg je postalo četvrtoligaš. Nije imalo mogućnost odigravanja uzvratne utakmice u Zagrebu, koja se bez ikakvih problema mogla odigrati tijekom ovog tjedna.

image
DANIJEL SOLDO Cropix

Ako se već morala igrati jedna utakmica, onda se ona morala odigrati na neutralnom terenu, što također vrijedi i za utakmicu između čakovečkog Međimurja, koje je u ligi 12 klubova 3. HNL Sjever zauzelo peto mjesto, i Hrvatskog viteza iz Posedarja, koji je u 3. HNL Jug osvojio drugo mjesto.

Trnju je u svakom slučaju ovakvim odabirom kvalifikacija za popunu buduće 2. HNL nanesena velika nepravda i zbog toga u klubu iz središta Zagreba vlada, i to potpuno opravdano, veliko nezadovoljstvo. Dodajmo još i podatak da je Trnje posljednju prvenstvu utakmicu uoči gostovanja u Slavonskom Brodu odigralo još 28. svibnja protiv momčadi Lučkog...

Linker
19. travanj 2024 20:46