RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TRI UZASTOPNA GOSTOVANJA

Evo kako lako Dinamo može ostati bez naslova, ali i slaviti: Ovakav scenarij u Osijeku - odmah potpisuju

Nakon 33. kola sve bi, svakako, trebalo biti puno jasnije. Upiše li Osijek dvije pobjede...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. travanj 2021. 22:14

Nije još sve gotovo za Osijek, ali trebat će Nenadu Bjelici i njegovim momcima dosta pomoći ostalih klubova kako bi na vrhu prestigli Dinamo. Uđe li Dinamo u negativnu seriju, a Osijek krene s pobjedama, brzo se ta trenutačna četiri boda zaostatka mogu nadoknaditi.


Modri već u 33. kolu mogu proslaviti naslov, no i Bijelo-plavi u toj ligaškoj dionici mogu preoteti tron Zagrepčanima. Naprave li Farmaceuti u subotu iznenađenje i ne izgube kod kuće od Dinama, a Osijek upiše očekivani trijumf protiv Varaždina, razlika će biti tek jedan ili dva boda. Dinamu potom slijede još dva gostovanja i to kod tradicionalno najvećih rivala Hajduka i Rijeke. Posrne li Krznarova momčad i, recimo, upiše dva poraza, a Osijek uspješno prođe Veliku Goricu, društvo iz Gradskog vrta će za 12 dana biti vodeće u hrvatskom prvoligaškom redoslijedu. U posljednja tri kola Osječani igraju protiv momčadi iz donjeg doma i tri pobjede ne bi trebale biti nemoguća misija.

Neće se u Osijeku žaliti ni ako Dinamo posrne negdje drugdje, recimo u Velikoj Gorici, ili da ga Šibenik iznenadi u Zagrebu kao u drugom krugu prvenstva. U svakom slučaju, da bi Osijek bio prvak, Dinamo u posljednjih šest utakmica maksimalno smije osvojiti deset bodova, što su tri pobjede i remi ili dvije pobjede i četiri remija. Bijelo-plave bi tada njihov maksimalni ulov u zadnjih pet kola doveo do prestižnog cilja.


Nakon 33. kola sve bi, svakako, trebalo biti puno jasnije. Upiše li Osijek dvije pobjede, a Dinamo s tri uzastopna gostovanja ne donese više od četiri boda, Osijekova nada produljit će se do same završnice prvenstva. U suprotnom, titula definitivno ostaje u Maksimiru.

Osijeku će za naslov trebati pomoć s raznih strana

32. kolo - minus 4
SB - Dinamo 2, Osijek - Varaždin 1
22. kolo - minus 4
Hajduk - Dinamo 1
33. kolo - minus 1
Rijeka - Dinamo 1, Gorica - Osijek 2
34. kolo - minus 1
Osijek - Šibenik 1, Dinamo - Varaždin 1
35. kolo - plus 1
Lokomotiva - Osijek 2, Gorica - Dinamo X
36. kolo - plus 1
Osijek - Istra 1961 1, Dinamo - Šibenik 1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:34