JAKOV PRKIC/CROPIX
ČETIRI KLJUČNE TOČKE

Evo što je sve u deset mjeseci na Poljudu napravio Mario Stanić! Jednog je igrača morao pustiti u Dinamo

Doveo je šestoricu igrača, ali zasada je samo jedan opravdao uložena sredstva
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. studeni 2020. 10:23

1. TRENERI

Nejasno je tko je koga doveo na Poljud, Stanić Tudora ili Tudor Stanića. Kako god, Stanić je u prosincu prošle godine odmah smijenio Damira Burića te instalirao Igora Tudora. Burić je momčad ostavio na 2. mjestu, s Tudorom je prvenstvo okončano na petom, ali jedini je zbog toga nastradao predsjednik Brbić. Stanić, Kepčija i Tudor ostali su zbog kontinuiteta struke, članovi Nadzornog odbora i dalje su vjerovali u njih.

Nakon što je Tudor preko noći otišao u Juventus, Stanić je dao povjerenje Hariju Vukasu. Što je bio izbor koji je većina stručnjaka dočekala s čuđenjem, jer Vukas tijekom karijere nije ostavio izgled trenera sposobnog voditi Hajduk. No, Vukas je bio Tudorov pomoćnik pa se opet igralo na kartu kontinuiteta.

2. SPORTSKI DIREKTOR

Ivan Kepčija bio je Stanićev izbor za sportskog direktora. Zbog dva razloga. Stanić nije imao papire za funkciju sportskog direktora, a i Kepčija mu je bio operativac. Kepčija je spletom okolnosti jednu sezonu bio sportski direktor Legije iz Varšave, a prije toga radio je u Dinamovoj školi nogometa. Koliko je ovlasti imao Kepčija, znaju samo on i Stanić, ali nesumnjivo je Stanićeva bila zadnja. Opet, moguće je da mu je igračka pojačanja sugerirao baš Kepčija, kao glavni operativac.

3. IGRAČKA POJAČANJA

Dimitrov, Mujakić, Diamantakos, Atanasov, Todorović i Nayir, šest je igrača koje je Stanić na Poljud doveo kao pojačanja. Za sada je samo Diamantakos tek manjim dijelom opravdao uložena sredstva, dok ostali idu u red prinova, a nikako pojačanja. Bi li neki od njih mogli biti pojačanja u sređenijoj svlačionici? Možda...
Još šest igrača (Šošić, Barišić, Burin, Filipović, Maratović i Čalušić) dovedeni su u Hajduk II. Za sada bez nekog učinka.

4. IZLAZNI TRANSFERI

Prodaja Ismajlija za 2,5 milijuna eura bila je odličan posao. Juranović je otišao za 400.000, a prije toga u zimi Filip Bradarić za 500.000. Tih 3,4 milijuna debelo su premalo za život Hajduka. Stoga nije bilo logično stopirati prodaju Jaira u Dinamo, jer klub će se u zimi naći u teškoj financijskoj situaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 18:00