Mišić u dresu Rijeke
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
DETALJI DOGOVORA

Evo zašto je Dinamo u zadnji tren kupio Hrvata koji je zaludio Grke! Još se ne zna kad će moći zaigrati

Zadnju utakmicu odigrao je, naime, još u ožujku, ali na Maksimiru imaju svoju računicu...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. listopad 2020. 17:48

Može se reći - napokon. Jer, Josip Mišić već je godinama bio Dinamova želja, s raznih adresa, sad je stigao iz Lisabona. Za početak na posudbu do kraja sezone, a tada ga Dinamo može otkupiti od Sportinga.


Dakle, prvi put se o dolasku Mišića u Maksimir počelo pričati 2014. godine. Tada se u nogometnim krugovima govorkalo da Dinamo, odnosno Zdravko Mamić, želi pomoći Osijeku, koji je u to doba bio u teškoj financijskoj situaciji, pa će Modri od Osječana kupiti Bornu Barišića i Josipa Mišića iako im oni, u tom trenu, igrački nisu neophodni.

Na lijevoj strani imao je Dinamo Josipa Pivarića, Rubena Limu i mladog Bornu Sosu, koji je polako stasao i najavljivao uzlet, a u veznom redom su bili Antolić, Ademi, Pavičić, Goncalo, Machado, mladi Ćorić, Vukojević, Brozović, koji je otišao tek krajem siječnja 2015. Bilo je očito da se u takvom društvu mladi Josip Mišić neće naigrati, pa je njegov dolazak u Dinamo propao. Pričalo se tada da ni on nije bio pretjerano "napet" za dolaskom u Maksimir u takvim okolnostima, pa je nedugo potom otišao u Rijeku kod Matjaža Keka. Borna Barišić je stigao u Dinamo koji mjesec kasnije, ali, kao što znamo, nije se u Maksimiru naigrao, preko Lokomotive se poslije vratio u Osijek.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX


Mišić se i u Rijeci teško izborio za mjesto, otišao je prvo na posudbu u Speziju, da bi se opet vratio u Rijeku. I tada je uslijedio njegov uzlet. A otkad je u siječnju 2018. otišao u Sporting, upao je Mišić opet u Dinamov fokus. Krajem 2018. godine, kad se Dinamo pojačavao za europsko proljeće, pričalo se u Maksimiru o njemu kao mogućem novom igraču.

Međutim, otišao je iz Lisabona na posudbu u PAOK, ali ni tamo te prve polusezone nije bio na vrhunskoj razini. No, prošle sezone odigrao je fantastično, navijači su ga proglasili najboljim PAOK-ovim igračem protekle sezone. Naravno, svi su očekivali da će ga Grci i otkupiti od Sportinga, ali stigla je koronakriza, stigla je i nepredviđena operacija u predjelu prepona od koje se Mišić još uvijek oporavlja.


I sad ga je Dinamo odlučio dovesti na posudbu, znajući da će Mišiću trebati neko vrijeme da se vrati na teren, a onda i u formu. Zadnju utakmicu odigrao je, naime, još u ožujku!

Nitko sad ne zna kad će biti Mišić spreman za debi, međutim, u Dinamu vjeruju da ne mogu puno izgubiti. Imat će u HNL-u strpljenja za Mišića, bude li potpuno zdrav, mogao bi za nekoliko mjeseci dohvatiti formu i onda će u Maksimiru odlučiti hoće li ga na ljeto otkupiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:01