Damir Krajac / CROPIX CROPIX
POČETAK 22. KOLA

FOTO: LOKOSI BLITZKRIEGOM KAZNILI PULSKE PROMAŠAJE: Kranjčevićeva ulica na Valentinovo je dobila novog heroja koji je s dva pogotka uništio goste

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. veljača 2020. 18:30

LOKOMOTIVA – ISTRA 1961 2:0

ZAGREB – Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 310. Sudac: Duje Strukan (Split) 6. Pomoćnici: Pepur i Stolnik. Četvrti sudac: Matoc. VAR: Bebek. AVAR: Kezele. Delegat: Ilijašev.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić 6 – Karačić 6,5, Mersinaj 5,5, Kovačić 6, Marković 6 – Petrak 5,5, Cokaj 6 – Kastrati 6, Tolić 6 (od 70. Atiemwen 5,5), Uzuni 7,5 (od 90. Halilović -) – Rakić 5 (od 60. Budimir 5,5). Trener: Goran Tomić 7.

ISTRA 1961 (4-4-2): Čondrić 6 – Tomašević 5, Rafa Paez 5,5, Galilea 5,5, Pavić 5,5 - Grujević 5 (od 46. Franić 5), Ivančić 5.5 (od 74. Fintić -), Blagojević 6, Lončar 5,5 – Guzina 5 (od 79. Perić-Komšić -), Gržan 6,5. Trener: Ivan Prelec 6.

STRIJELCI: 1:0 Uzuni (63., Karačić), 2:0 Uzuni (66., Tolić).

ŽUTI KARTONI: Tolić (3., preoštar prekršaj), Galilea (5., povlačenje), Blagojević (9., preoštar prekršaj), Rafa Paez (80., preoštar prekršaj).

CRVENI KARTONI: -.

IGRAČ UTAKMICE: Myrto Uzuni.

Teže nego su to očekivali, nogometaši Lokomotive upisali su tri boda u okršaju s Istrom 1961. Lokosi su pobijedili 2:0 (0:0), dvostruki je strijelac bio albanski reprezentativac Myrto Uzuni, koji je u 63. i 66. minuti zatresao mrežu Puljana i tako materijalizirao buđenje zagrebačkih nogometaša u drugom poluvremenu. Posljednjih je 20-ak minuta za Lokose odigrao i dinamovac na posudbi Atiemwen, vidjeli smo jedan dobro izvedeni slobodni udarac i promašenu veliku priliku u 90. minuti nakon dodavanja Kastratija. Puljani su, eto, i treći put u okršajima s Lokomotivom ostali praznih ruku i svakako mogu žaliti što nisu dobru igru u prvom poluvremenu okrunili barem jednim pogotkom...

Malo smo dobroga nogometa vidjeli u prvome dijelu dvoboja u Kranjčevićevoj. Bolji su dojam nakon uvodnih 45 minuta ostavili gosti, koji su u dva navrata i opasno zaprijetili vrataru Grbiću. Gržanov je pokušaj u 12. minuti bio nešto između udarca na vrata i dodavanja Guzini, pa je lopta i otišla negdje između Guzine i vrata. A tri minute prije odlaska na odmor, Grbić je izvrsno obranio loptu nakon udarca glavom Lončara s desetak metara...

Gosti su, eto, posve zaustavili anemične Lokose, koji praktički nisu ni ušli u kazneni prostor gostiju, pa je vratar Čondrić, koji je branio u kratkim rukavima, bio u velikoj opasnosti da ne zaradi nekakvu prehladu od besposlenog stajanja ispred svoje mreže. Nije u igri Zagrepčana bilo ni mirnoće, ni ideje, gotovo svi su se pokušaji domaćina razbijali već na prvom obrambenom bloku gostiju na sredini travnjaka. Bočni braniči Karačić i Marković nisu se ubacivali prema naprijed, pa se Istra lako branila elastičnom formacijom, koristeći i najmanju zgodu za brze protunapade preko neugodnog i brzonogog Gržana, Zadranina koji je prije pet godina nosio i majicu Lokomotive.

Sredinom prvoga dijela, Kastrati i Uzuni zamijenili su mjesta, Kastrati je otišao na lijevi, a Uzuni na desni bok, ali nikakvog pomaka u igri domaćina nije bilo. I dok su Petrak i Cokaj odrađivali svoje u defenzivnom dijelu veznoga reda, nedostajala je Tolićeva ideja i točna lopta, kojom bi razigrao suigrače i uneredio gostujuću obranu. Ali, Tolićeve kreacije u prvome dijelu nije bilo, pa je napadač Rakić bio sasvim odsječen...

A nastavak je donio sasvim drukčiju sliku na travnjaku, Lokosi su raširili bokove, Karačić je stalno otvarao desnu stranu i Istra je bila potisnuta na svoj dio travnjaka. Rezultat kudikamo bolje i jednostavnije igre domaćina, koji više nije bezglavo srljao kroz sredinu, bila su i dva pogotka Uzunija, postignuta u razmaku od samo 180 sekundi! Puljani su, eto, bili slomljeni, imali su Lokosi još nekoliko prilika, no vratar gostiju Čondrić dobro je reagirao u tim situacijama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 01:41