Foto: Vlado Kos/CROPIX
OSJEČKA LJEPOTICA

Foto: Pogledajte kako je niknuo najljepši HR stadion! Krov i tribine pred završetkom, izgleda impresivno

Osijek će prvi imati kompletno natkrivene tribine koje će i fizički biti spojene
Piše: Darko RužićObjavljeno: 17. ožujak 2021. 11:02

Sve je vidljivije kako će izgledati novi Osijekov stadion na Pampasu. Izgradnja napreduje iz dana u dan i svaki dan sve više. Tribine su pred završetkom, prateći objekti niču kao gljive poslije kiše.

image




Foto: Vlado Kos/CROPIX

Krov je već pokrio najveći dio stadionskog zdanja. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, a građevinski djelatnici ulažu veliki trud da sve bude okončano na vrijeme.

image






Foto: Vlado Kos/CROPIX

Makar, izvjesno je, to bi trebalo uslijediti tek koncem tekuće godine, kada će možda uslijediti i svečanost otvorenja Pampasa. Iako, prve utakmice se mogu očekivati tek početkom proljeća 2022. godine.

Klubski operativci, pa i čelnici, često obilaze gradilište i nemaju nikakvih primjedbi na dinamiku izvođenja radova, iako i njih kao i sve građane Osijeka jasno ponajviše simpatizere i navijače Bijelo-plavih silno okupira zanimanje kada će Pampas biti dovršen.

image















Vlado Kos/Cropix


Podsjetimo, Osijek će prvi imati kompletno natkrivene tribine koje će i fizički biti spojene, pa će ugođaj za gledatelje svakako biti vrhunski…

image


Foto: Vlado Kos/CROPIX


Budući stadion će imati najvišu, četvrtu kategoriju UEFA-e, gradit će se po svim normama i kriterijima Europske nogometne federacije kao i FIFA-e čije su preporuke usvojene u samome projektiranju objekta.

image


Foto: Vlado Kos/CROPIX


Dimenzije stadiona su 188 x 150 metara, što će obuhvatiti 28.200 kvadratnih metara tlocrtne površine, a u visinu će to iznositi 22,5 metara, po čemu će se moći usporediti s jednom sedmerokatnicom.

image


VLADO KOS/CROPIX

image


VLADO KOS/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:37