DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
KAKO POPRAVITI EFIKASNOST

Glavobolja za Damira Krznara, napadači Dinama nisu zabili više od mjesec dana, iza koga će trener stati?

Dinamu nedostaju golovi, u zadnjih sedam utakmica Modri su samo šest puta uspjeli poentirati
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. rujan 2021. 21:02

Šest pogodaka u zadnjih sedam utakmica. Od tih sedam, dva su autogola. To je učinak Modrih u posljednje vrijeme, loša strana Dinamove sezone. Nedostaju golovi, naviknuli smo da Dinamo zabija više i češće, a svjesni su toga i u Maksimiru. Jer kad i zabijaju, golove ne postižu napadači.

Primjerice, Bruno Petković zabio je pogodak Legiji za 1:0 u Zagrebu, bilo je to 4. kolovoza. I on je zadnja Dinamova špica koja je zatresla mreža, nakon njega, od napadača, mrežu je tresao tek Mislav Oršić, bilo je to protiv Lokomotive 21. kolovoza. Malo, premalo za bilo koju momčad na svijetu, koja pretendira na trofeje i vrh. Podatak koji će, zasad, demantirati maksimirsku tezu o dobro odrađenom prijelaznom roku, jer iz Dinama je otišao napadač koji je zabijao (Gavranović), a nitko od onih koji su došli još ga nisu zamijenili.

Lauritsen i Ivanušec zabili su Šibeniku, Jakić i Lončar (autogol) Osijeku, Šerifu - nitko, Lokomotivi Oršić, Gorici - autogol Doke. To je tih zadnjih šest golova, ako želite i sedmi, to je onaj Franjićev u Varšavi. Opet netko iz drugog plana.

Lucidna asistencija

- Nakon što smo kalkulirali s Petkovićem između špice i polušpice, ostali napadači dobijaju priliku, Jurić, Andrić, vraća se i Čop... Naravno, moramo stati iza jednog igrača tri-četiri utakmice da bismo mogli valorizirati i reći tko je prva špica, no dok igrači iz veznog reda i drugog plana zabijaju, malo smo komotniji u pronalasku tog napadača - govorio je Krznar prije utakmice s West Hamom, u kojoj nijedan od trojice spomenutih igrača nije dobio priliku od prve minute.

Iza koga će, dakle, nekoliko utakmica stati Damir Krznar? Deni Jurić u zadnje je vrijeme prvi izbor, kad postoji izbor, međutim, Duje Čop bio je i ozlijeđen. Sad je sanirao ozljedu i vraća se u konkurenciju. Duje Čop bio je jako dobar na pripremama, međutim, u sezoni nije dosad puno igrao. Opet, pamtimo lucidnu asistenciju prsima za Oršića protiv Lokomotive, nije loše odigrao “u polju” protiv Šerifa u Maksimiru, njegov doprinos igri je raznovrstan, ali neće ga gol, a po golovima se napadači valoriziraju.

Jurić je onako lijepo asistirao Jakiću u Osijeku, potom promašio veliku priliku, nije ni protiv Šibenika uspio zabiti... Komnen Andrić jedini je od njih trojice osjetio kako je zabiti, doduše, u porazu u prijateljskom susretu s Jarunom, pa je taj gol teško doživjeti u nekom ozbiljnijem kontekstu.

Uglavnom, očekujemo da će na Krimeji Krznar predstaviti prvi dio svog plana “vraćanje napadača u život”. Hoće li priliku i kontinuitet dati Deniju Juriću ili ipak iskusnijem i dokazanijem Duji Čopu? Krajnje je vrijeme da netko od spomenutih zabije, bez obzira na igrače iz drugog plana, veznjake koji zabijaju, Dinamu treba napadač koji je će “trpati”. Dvojba za Krimeju, dakle, Čop ili Jurić?

Dinamovi strijelci ove sezone

5 golova - Majer (13 utakmica)
3 - Oršić (12)
2 - Ivanušec (14), Jakić (12), Ademi (5)
1 - Gavranović (5), Šutalo (5), Perić (7), Lauritsen (9), Franjić (13), Menalo (14), Petković (15)

Aktualni post špica u ovoj sezoni

Čop 9 utakmica, 281 minuta
Petković 8 utakmica, 608 minuta
Jurić 5 utakmica, 262 minute
Andrić 2 utakmice, 51 minuta

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:43