Ozljeda Golubickasa
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
PODBACILI U PODRAVINI

Ukrao Krstanoviću gol! Trebalo je to biti vodstvo, ali i VAR je potvrdio. Igraču Gorice pukla vilica...

Teškom "nulom" završio je susret koji se baš i neće pamtiti ovog vikenda...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. lipanj 2020. 18:32

SLAVEN BELUPO - GORICA 0:0


SLAVEN BELUPO: Filipović, Paracki, Božić, Goda, Glavčić, Bačelić Grgić, Soldo, Lulić, Bogojević; Krstanović, Jeffren

GORICA: Kahlina; Čabraja, Jovičić, Steenvoorden, Muhammed; Babec; Golubickas, Suk, Hamad, Dvorneković; Ndiaye

DOMAĆI ZADOVOLJNI BODOM , GOSTI BAŠ I NE
Slaven Belupo nakon ove utakmica ima 10 bodova više od Intera, ali i 10 bodova više od Varaždina koji tek treba igrati protiv Dinama. Ako Varaždinci izgube, što se dakako očekuje, dečki iz Koprivnice mogu reći da su napravili pristojan posao u ovom kolu. zato im je očito bod u ovoj utakmici bio jedina strategija. Igračku nisu ni pokušali složiti. Iako je Krstanović bio jako blizu gola, a i zabio bi ga da mu nije bilo suigrača Blagojevića.

Gosti zasigurno nisu sretni, u najavi utakmice tvrdili su da ih samo pobjeda zanima, ali ničim to na terenu nisu potvrdili. Valdas Dambrauskas očito ima puno posla želi li podići Goricu na višu momčadsku razinu. Ili će povratak Kristijana Lovrića riješiti najveći dio problema?

90 - Igra se sudačka nadoknada

Sudac Vidulin pokazao je pet minuta nadoknade. Gola neće biti, trebalo bi barem 50-tak minuta da netko možda nešto i zabije...

88' - Krstanović spašavao vrata


U jednoj gužvi gosti su imali solidnu priliku ipak postići pogodak, ali je Krstanović glavom izbacio loptu u korner te spriječio moguće neugodnosti. Mislili smo da ne možemo gledati lošiji nogomet od onog viđenog u prvih 45 minuta, ali smo se prevarili.

77 - Maslowski umjesto Kalika, Šroler umjesto Hamada


Litavski trener očito pokušava promijeniti blijedu krvnu sliku svoje momčadi pa je uveo dva nova igrača. Kalik je ušao pa opet izašao, nije da je nešto u međuvremenu pokazao. Očito gosti imaju plan napasti. Golubickas je u jednom duelu dobio po nosu i ustima pa je bilo i krvi.

74' - Što čeka Gorica?


Gledajući ovu lošu utakmicu i u nastavku moramo se zapitati želi li uopće netko ovdje postići pogodak? Domaće još razumijemo, ali gosti iz Gorice nikako nam nisu jasni. Izgube li dva boda već na startu jasno je da će Europa ostati san i nakon ove sezone. Zašto ne pokušaju? Poraz im doista ne bi bio nikakav poseban udarac, praktički ima istu težinu kao i remi.

68' - Umalo autogol Jovičića


malo je živnuo Slaven pa je Bogojević došao do ruba kaznenog prostora te otro opalio, a gostujući igrač Jovičić umalo je loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

64' - Gosti kroz promjene traže bolju igru


Gostujući trener Dambrauskas očito je prvi izgubio živce pa je odlučio zamijeniti dva igrača. Ušli su Čanadžija i Mudrinski, a izašli Suk i Dvorneković. Barem nešto...

61' - I dalje ništa od igre


Nadali smo se da će u nastavku utakmica živnuti, ali ništa od toga. Teško gledljiv nogomet u kojem obje momčadi uglavnom paze da ne prime gol.

49' - Pogreška Vidulina?


Goda je odlično prodirao još s centra i u trenutku kada je trebao proći kraj gostujućeg stopera Steenvoordena ovaj mu se po nama nepropisno postavio pa su obojica pala. Sudac je svirao prekršaj u napadu, a bila je to situacija na rubu kaznenog prostora. VAR se ipak nije javio.

Je li Bogojeviću netko objasnio što je napravio?


Dok igrači polako izlaze is svlačionica posebno pažljivo pratimo kretanje Bogojevića. Je li mu netko u poluvremenu objasnio da nema potrebe glavom udarati loptu koju je njegov suigrač već poslao u mrežu? uvijek možeš biti u zaleđu, a on je bio u jako debelom zaleđu. da je Krstanović zabio gol bio bi mu 99 u prvoj HNL. A Slaven bi već bio jako blizu tri boda, jer kako Gorica izgleda...

GOSTI VIŠE U POSJEDU LOPTE


Skromni statistički učinak igrača najbolje je oslikao nogomet koji smo gledali u prvih 45 minuta. Gorica je imala 57 posto posjeda, više prekršaja (7-6), ali i manje udaraca (3-4). Obje su momčadi samo jednom pucale u okvir gola.

Sreća pa su tribine prazne, jer pitanje je koliko bi gledatelja nakon takvog poluvremena uopće imalo želju čekati nastavak. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Stipić poznat kao vrlo temperamentan trener u svlačionici od svojih igrača tražiti da nešto barem pokušaju napraviti. Iako bod doista nije loš ulov za domaće.

POLUVRIJEME ZA ZABORAV


Sudac Vidulin produžio je prvo poluvrijeme pune četiri minute, ali i da ga je produžio još pola sata teško bi pao gol. Ustvari, Vidulin je bio najbolji pojedinac na terenu, samo on nije griješio... Stigla je i vijest kako je Paulius Golubickas u onom duelu na početku utakmice slomio vilicu. Šteta, nastradao je u tako mirnoj utakmici u potpuno bezazlenoj situaciji.

43' - Čabraja nije Lovrić


Irački krilni napadač Jiloan Hamad bio je u dobrom prodoru, Paracki ga je zaustavio prekršajem i zaradio žuti karton, jer je situacija bila obećavajuća za goste. Čabraja je izveo slobodnjak s nekih 22, 23 metra, ali je pucao jako loše. Ah, da je tu bio Kristijan Lovrić... No, on pauzira zbog žutih kartona.

37' - Jeffren se nije iskazao



Jedna duga lopta iznenadila je gostujuću obranu i Jeffren je mogao sam izaći pred Kahlinu. No, prije toga trebalo je samo uštopati loptu koja nije bila tako zahtjevna. Nije uspio... Očito je davno igrao za Barcelonu, tada mu se to vjerojatno ne bi dogodilo.

33' - Požutjeli Lulić i Kalik


Malo se kao zaoštrilo u ovoj inače mekanoj utakmici pa su domaći Lulić i gostujući Kalik zaradili žute kartone. igra je i dalje slaba, kao da obje momčadi misle samo na bod, iako do kraja utakmice ima još barem 57 minuta.

Domaći sve bolji, valjda se neće brzo umoriti


Slaven Belupo kao da je ubacio u višu brzinu i sve češće nadire prema golu suparnika. Valjda se ovaj put neće preforsirati, jer toplo vrijeme sigurno inje saveznik domaće momčadi u kojoj su četiri igrača (Krstanović, Jeffren, Bačelić-Grgić i Paracki) već u ozbiljnim igračkim godinama. Trener Stipić ih jako hvali po pitanju spremnosti, ali možda je ipak bolja taktika nekako ih sačuvati da mogu 'disati' i na kraju utakmice.

22' - Bogojević Krstanoviću ukrao čisti gol


Mirno razdoblje na terenu prekinuo je u 22. minuti Glavčić, koji je odlično pucao u 22. minuti te izborio korner. Glavčić je izveo korner, Krstanović je bio najviši u skoku i lopte je išla u nebranjeni dio mreže. No, prije samog ulaska lopte iza gol-linije Bogojević ju je glavom još dodatno 'ugurao' u mrežu. A bio je u zaleđu. Nevjerojatno, da nije dirao loptu Krstanovićev bi gol bio regularan.

18' - Skroman nogomet


Ne gledamo u Koprivnici dobar nogomet, izgleda da su oba trenera odlučila čekati kaznu protivnika te iz polukontri tražiti priliku za pogodak. U 17 minuta nismo vidjeli gotovo ništa, kao da je igračima još uvijek prevruće.

Kalik se u Gorici za sada nije usrećio


Anthony Kalik ljetos je igrajući za Hajduk bio važan dio momčadi, trener Burić vjerovao je u njegov nogomet. Međutim, do zimske stanke izgubio je status pa se odlučio na odlazak u Goricu. I nije profitirao jer je igrao samo u prvoj utakmici koju je Gorica na Poljudu izgubila čak 6:0, da bi sada tek drugi put dobio priliku pokazati što zna. Spletom okolnosti imat će gotovo cijelu utakmicu.

7' - Teška nokaut Golubickasa


Mladi litavski ofenzivac Paulius Golubickas (20) teško je nastradao u 'sudaru' s domaćim stoperom Božićem. Nesretni Golubickas u trku je naletio na rame stasitog stopera i pao kao pokošen. Očito žestoko uzdrman odmah je bio zamijenjen, a u igru je ušao Anthony Kalik, nekadašnji igrač Hajduka koji je od ove zime u Gorici. Božić doista nije bio kriv u ovoj nezgodnoj situaciji.

5' - Dobar pokušaj Bogojevića


Bogojević je odlično prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor te jako lijepo pucao desnom nogom. Lopta je otišla jako blizu prve vratnice.

4' - Domaćin daleko mirniji nego što je bio u Kupu


Slaven Belupo je u prvih 45 minuta nedavne Kup utakmice protiv Lokomotive oduševio u prvih 45 minuta. Stipićeva je momčad bila odlučna, maksimalno agresivna i rastrčana pa je i zasluženo vodila sa 1:0. No, u drugom su poluvremenu domaći vidno posustali pa su mladi Lokosi lako došli do pobjede. Sada je Stipić očito odlučio 'sačuvati' svoje igrače, posebno nekoliko veterana koje ima u momčadi i pametnije rasporediti taktiku za svih 90 minuta. Slavenu bi i bod u ovoj utakmici bio solidan ulov.

1. - Krenula utakmica


U Koprivnici je sudac Marin Vidulin dao znak za početak utakmice.

Slaven Belupo i Gorica dvije su momčadi koje su - uz Dinamo - nekako najmirnije mogle ući u nastavak prvenstva. Gorica se doduše potiho nada petom mjestu i povijesnom izlasku u Europu, ali takav rasplet nije baš realan. Ne toliko zbog velikih sedam bodova zaostatka za Osijekom, koliko zbog činjenice da su momčadi ispred njih ipak značajno jače.

Slaven Belupo pak bježi tih velikih sedam bodova Puljanima, odnosno po devet Varaždinu i Interu koji su u grčevitoj borbi za ostanak. Momčad iz Koprivnice trebala bi bez većeg stresa dočekati kraj sezone, iako s dva, tri loša rezultata u nizu uvijek može doći do nepoželjne nervoze. Zato je Slavenov trener Stipić svjestan važnosti današnje utakmice s Goricom.

- Težak protivnik, imaju dosta igrača u najboljoj mogućoj dobi, između 24 i 30 godina. Mnogo fizike, dinamike, dubine, tako da će utakmica biti jako tvrda. Oni žele peto mjesto koje vodi u Europu i to ih dodatno motivira u ovom nastavku sezone. Zaostaju sedam bodova, a u 10 utakmica vide svoju šansu da to nadoknade - smatra Stipić.

No, puno će se toga u ovoj utakmici pitati i goste iz Gorice. Senegalski centarfor Cherif Ndiaye i veliki adut gostiju vrlo otvoreno poručuje.

- Nama su presudne prve dvije utakmice sa Slavenom Belupom i Interom. U njima imamo najviša očekivanja. Ako bismo osvojili šest bodova, približili bismo se klubovima ispred nas i do kraja bi sve bilo moguće, a u suprotnom sezona bi nam rezultatski bila gotova. Stoga ćemo u subotu u Koprivnici bez ikakvih kalkulacija zaigrati na sva tri boda. Takvu taktiku spremamo i tako će i biti, premda je Slaven jako nezgodan suparnik i izbacio nas je u četvrtfinalu Kupa.

Bit će zanimljivo vidjeti utakmicu. Domaćinu nedostaje samo mladi Lovren, a gosti su bez uvjerljivo najboljeg igrača Kristijana Lovrića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 16:59