Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media
NIŠTA OD PAPIRA ZA PORTUGALCA

HAJDUK BEZ NAJVEĆEG POJAČANJA STIŽE NA VELIKI DERBI 'Otkrit ću vam malu tajnu. Dobro smo se pripremili i imamo plan kako da ih pobijedimo'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. rujan 2017. 15:44

Nakon dvotjedne stanke nastavlja se Prva HNL, a uoči subotnjeg derbija protiv Osijeka u Gradskom vrtu (19 sati) pred novinare je izašao trener Hajduka Joan Carrillo koji danas slavi 49. rođendan, prenosi Slobodna dalmacija.

- Jako sam sretan što napokon nastavljamo prvenstvo kao i s momčadi koju imam na raspolaganju u koju vjerujem od prvog dana. Izgubili smo Futacsa zbog ozljede, Vlašić je otišao u Everton, ali znamo da je to jako važan transfer kako za Hajduk, tako i za igrača i njegov napredak, dok nam je stigao Almeida.

- U slučajevima Futacsa i Vlašića nisam mogao učiniti ništa. Imamo jako dobru atmosferu u svlačionici. Razmišljamo na dva načina. Realisti smo s obzirom na cijelu situaciju i razmišljamo pozitivno. Na ta dva načina se može ići naprijed. Ako nisi realist i razmišljaš negativno nikad nećeš ići naprijed – rekao je Carrillo.

Screenshot

Kakva vam se čini momčad Osijeka?

- Osijek je jako dobra momčad koja nas je prošle sezone pobijedila. Od početka lige zabili su 24 gola. Po taktici njihova trenera zabili su 15 golova, od čega pet iz jedanaesteraca. Pokušavaju igrati u zonama. Čekaju protivničku momčad, ne idu grlom u jagode. Vrlo su lukavi. Lopa koji je počeo kao veznjak i Bočkaj su jako brzi igrači. Osijek igra jako brz nogomet.

- Ostvarili su veliki napredak. Mudražija je jako dobar igrač. Dva beka koja imaju jako su ofenzivni, Barišić i Matas. Lesjak, Škorić i Barać su profinjeni igrači, defenzivna linija im se jako pojačala. Morat ćemo veliku pozornost obratiti na ubačaje, prekide... Ali otkrit ću vam malu tajnu. Dobro smo se pripremili i spremili smo plan kako da pobijedimo Osijek – kazao je trener "bijelih".

Mijenja li se sustav igre nakon odlaska Vlašića ili će to biti promjena figuru za figuru?

- Vidjet ćemo u subotu. Imam te dvije opcije, ili promijeniti sustav igre ili mogu tražiti drugi profil igrača. Vlašić je igrač izraženih kvaliteta. O tome ću tek odlučiti.

Što je s Almeidom, nema pravo nastupa protiv Osijeka?

- Nedostajat će nam Carbonieri, na treningu je istegao tetivu. Nije u pitanju lagana ozljeda, nedostajat će nam dogledno vrijeme. U slučaju Tome Bašića je liječnički tim savjetovao da nije teška ozljeda, ali da je bolje da pauzira. Što se Almeide tiče po fizičkom stanju igrač bi mogao nastupiti, ali iz Grčkog nogometnog saveza smo dobili sve papire, no nismo uspjeli igrača registrirati jer HNS-u je potrebno bilo sve papire priložiti u srijedu.

OPRŠINIJE PROČITAJTE OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 00:09