RONALD GORSIC Cropix
Silvijo Čabraja

‘Tko se ne zna nositi s pritiskom i porazima, taj nije za sport. Dat ćemo sve od sebe da ulovimo Europu‘

‘Nada umire zadnja‘, reći će trener Lokomotive koja još uvijek može preskočiti Osijek
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. svibanj 2024. 23:53

Devet bodova je u igri u tri kola što jasno govori da Lokomotiva nije izgubila šanse za četvrto mjesto i Europu. Osijek joj bježi četiri boda, ali pitanje je koliko će ih Bijelo-plavi još osvojiti. Iako to trenutačno formalno nije tako, ozbiljna je vjerojatnost da će Lokosi sami kreirati svoju sudbinu.

Dočekuju Slaven Belupo, idu kod Rudeša i dolazi im Hajduk. Ako bi osvojili svih devet bodova, ostalo bi vidjeti hoće li ih Osijek uzeti pet, koliko bi mu u tom slučaju bili nužno. Momčad trenera Zorana Zekića igra s Dinamom i Rijekom, pa na kraju s Varaždinom.

Na Kajzerici zato nemaju razloga za očajavanje, iako nakon izgubljene utakmice, pogotovo s izravnim rivalom za plasman, raspoloženje ne može biti pozitivno.

- Nismo bili dobri, a Osijek je bio izuzetno kvalitetan i agresivan. Teško smo parirali. Osim toga dogodilo se i isključenje našeg igrača te je povratak u susret bila nemoguća misija - kazao nam je trener Silvijo Čabraja nakon prospavane noći.

Osijek je dominirao u sredini terena, napravio je šanse i prije nego je dobio igrača više te počeo zabijati. U jednom trenutku Ramon Mierez je čestitao Nikoli Čavlini na tome kako mu je obranio. Koliko je Osijekova koncepcija igre s trojicom u obrani od čega su dvojica ulazili u sredinu i gradili akcije iz zadnjeg reda, Prekodravac i Jurišić, poremetila planove Lokosa?

- Osijek je na taj način igrao i protiv Gorice, znali smo da će na takav način funkcionirati, ali nismo bili pravi i tu su nam stvorili probleme. Utakmica se okrenula na njihovu stranu, ali moramo se odmah podignuti na svoj nivo i pokazivati ono što nas je krasilo. To su agresija, trka, želja i volja. To nismo imali i predstavljalo nam je veliki problem.

Bubanja kao i drugi

Kod rezultata 0:0 u 52. minuti izvukao je stopera Vladana Bubanju i stavio mladog Mateja Matića koji je loše reagirao kod pogotka Antona Matkovića za 1:0. Zašto?

- Bubanja, kao i drugi, nije adekvatno odgovorio na zahtjeve utakmice. Dobio je žuti karton, igra na poziciji stopera i vrlo teško da ne bi došlo do crvenog kartona.

U 57. minuti Karlo Bartolec je isključen nakon prekršaja na Matkoviću u šansi za pogodak. Matković je bio rebus na koji nisu imali odgovor. Bartolec je uvjeravao suca Jakova Titlića kako nije napravio prekršaj, ali VAR je potvrdio odluku. Nije to bio težak start, međutim... Isto poslijepodne gledali smo utakmicu Real Madrida i Cadiza u kojoj se dogodila vrlo slična situacija, iskusni stoper Reala Nacho Fernandez izmicao se, vidno izbjegavao da ne dođe u kontakt s napadačem Chrisom Ramosom, radije ga je pustio jedan na jedan s golmanom nego da ostanu s igračem manje. Na kraju nije bio pogodak jer je Thibaut Courtois obranio šut.

Bez prigovora Bartolecu

- I Bartolec je zakočio te također htio pustiti igrača. Je li došlo do kontakta, vjerojatno jest i dobio je crveni karton. Ne mogu mu ništa reći. To se zbilo nakon našeg kornera gdje smo bili visoko. Događa se. Nisam kivan na Bartoleca. To je stiglo kao slijed čitavog pristupa utakmici i dominacije Osijeka.

No, Bartolec je ipak išao da barem malo omete napadača, za razliku od Nacha, nadajući se da će to učiniti regularno. Hoćete kazati da je prekršaj bio slučajan?

- Tako je. Apsolutno mu ne mogu ništa prigovoriti.

Čabraja je odmah na press konferenciji u Opus Areni kazao da je svaka utakmica teška. Kako gleda na ta završna tri kola?

- Nada umire zadnja. Osijek ima četiri boda više, u velikoj je prednosti. Dat ćemo sve od sebe da probamo uloviti Europu. Više ne ovisimo samo o sebi, nego izuzetno puno o Osijeku i njihovim protivnicima. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat, onda ćemo na kraju vidjeti.

Je li pritisak zbog važnosti bodova utjecao da mladi igrači odigraju lošije?

- Ne znam. Ako je to pritisak, onda nisu za bavljenje sportom. Oni su sportaši koji moraju živjeti sa zahtjevima, s rezultatom, zato o tome niti ne razmišljam.

A koliko je vas pogodio poraz?

- Morate živjeti s porazima i pobjedama. Ako trener ne može živjeti s porazima, neće biti ni pobjeda. I Manchester City je izgubio utakmicu... Tko se ne zna nositi s time, nije za sport. U njemu mora biti i poraza - zaključio je Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 23:53