JOSKO PONOS/CROPIX
POLJUDSKI HRAM

Hajduk bodrili Perišić, Kalinić, Balić i novo pojačanje Lazija, znakovita reakcija Torcide nakon poraza!

Prekrasan dekor u Splitu, ‘Hoćemo pobjedu‘ grmio je stadion prije početka. I opet nije išlo...
Piše: Jurica Radić, SDObjavljeno: 29. kolovoz 2021. 23:54

Atmosfera kao nekad, za Bijele puno bolja od rezultata. Prekrasan dekor, popunjene tribine i pjesma za rekordni posjet HNL-a otkad svijetom hara korona. Najave su bile jasne i utemeljene, navijači su u golemom broju pohrlili u splitski hram nogometa.

- Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu - grmio je Poljud uoči početka utakmice.

Više od 15.000 navijača došlo je bodriti hajdukovce u jadranskom derbiju. Na jugozapadu se okupilo i stotinjak pripadnika Armade da bi dvoboju pružili cjelovitost naboja na tribinama što i priliči velikoj utakmici.

image
JOSKO PONOS/CROPIX

Odlično ispunjene tribine u tri sektora, a zanimljiva lica i u svečanoj loži. U prvom redu, jedan od drugoga, Jakobušić i Mišković. Nekoliko redova poviše bivši hajdukovci, Ivan Perišić, Nikola Kalinić, Andrija Balić i novi član Lazija Toma Bašić, koji nisu propustili uživo pogledati jadranski derbi. Trojica su danas u Italiji, Balić u Slovačkoj, ali svi osim Perišića u karijeri imaju upisan i jadranski derbi.

image
Lukša Jakobušić i Damir Mišković
JAKOV PRKIC/CROPIX

Da bi sve bilo na visokoj razini velike svečanosti, prije početka utakmice darivao je Hajduk dres i šal hrvatskim olimpijcima osvajačima medalja u Tokiju. Travnjakom Poljuda prodefilirali su Toni Kanaet, Tonči Stipanović i Matea Jelić, dok je u ime Mate Pavića poklon primio njegov otac. Darove su im uručili Hajdukovi olimpijci iz 80-ih, braća Zlatko i Zoran Vujović, Nikica Cukrov i Branko Miljuš.

image
Matea Jelić
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Nakon poraza navijači Hajduka igrače su u svlačionicu ispratili – šutnjom. Igrači „bijelih” okupili su se na centru i zaputili prema sjevernoj tribini, kako bi pozdravili navijače, ali dočekala ih je tišina. Nije bilo nikakve poruke, pjesme, skandiranja, čak niti zvižduka. Samo muk.

U „glasnoj” tišini tako neobičnoj za Poljud igrači su se potom uputili prema svlačionici. Tek je grupica pripadnika Armade na jugozapadnom sektoru slavila pobjedu svoje momčadi, piše Slobodna Dalmacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:17